[MA314] Vertrokken vanuit Alteveer

Geplaatst op 3 okt 2014 - 14:53

De groep, die zal afreizen naar Chikumula, is onderweg naar Brussel. Vanochtend verzamelde de groep zich bij het dorpshuis in Alteveer.

Na wat herindelingen van tassen en het letterlijk volproppen van de bus was het tijd om afscheid te nemen van de achterblijvers. Vanuit Brussel zal de groep vliegen naar Addis Abeba (Ethiopië). Vanuit daar wordt de reis voortgezet naar Lilongwe (Malawi), waarna de groep door zal reizen naar Chikumula.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.