MA416 | De laatste dagen vol avonturen!

Geplaatst op 26 aug 2016 - 18:02

De hoofdleider belde om de belevenissen van deze week te delen....

De afgelopen dagen (maandag en dinsdag) is de bouw gestaag gevorderd. Het is aan de groep wel te merken dat we al bijna aan het einde van het project zijn. De vermoeidheid is toegeslagen en dat is te merken tijdens de bouw. Het werktempo ligt ondertussen wat lager. De groep krijgt het wel voor elkaar om de motivatie hoog te houden en de bouw voort te zetten.

Op woensdag en donderdag stond een uitstapje op de planning; Lake Malawi. Door de harde wind die over het meer gierde leek het meer wel een zee! Hoge golven die het meer overgingen.

Vandaag staat het eindfeest van het kinderwerk op de planning, hiermee zullen de weken met leuke ontmoetingen met de kinderen afgesloten worden. Vanavond is daar dan eindelijk het lang verwachte stukje geit dat genuttigd zal worden. Samen met de lokale koks en timmerlieden vieren we de samenwerking met een feestelijk maal.

Het grote afsluitende feest van het bouwproject staat voor morgenochtend op de planning. Na weken hard en plezierig gewerkt te hebben met de lokale bevolking, gaat de overdracht plaatsvinden. Dit betekent gelijk het afscheid van de mensen in Kapirimtiwa, dat waarschijnlijk niet zonder de nodige tranen gepaard gaat.

In de middag leggen we het eerste deel van de terugreis met de bus naar Lilongwe af. De reis zetten we op zondag voort, we stappen dan in het vliegtuig om maandag weer met beide benen in Nederland te belanden.

Tot maandag!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.