MA516 | Weer thuis!

Geplaatst op 13 aug 2016 - 14:16

De groep die op initiatief van GZB-werkers Hans en Gerrie Kasbergen in Malawi bouwde aan verandering, is weer in Nederland. De bus arriveerde zonet in Sprang-Capelle, waar een deel van de groep woont. 

De groep kijkt terug op een prachtige tijd en is dankbaar voor alle ervaringen. Bij het afscheid vloeiden dan ook de nodige tranen. Nu eerst even lekker uitrusten... 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.