[ma613] HULDE aan deelnemers en thuisfront

Geplaatst op 28 okt 2013 - 15:51

We zijn weer terug in Nederland...

Onze lange terugreis vanuit Malawi is goed verlopen. We vertrokken vrijdag om 13.00 uur vanaf het vliegveld in Lilongwe. Via Addis Abeba en Parijs zijn we zaterdagmorgen om 08.30 uur geland op het vliegveld in Brussel.
Daar hebben we als groep gedankt voor ons indrukwekkende project en alvast afscheid van elkaar genomen. Wat een grote verbondenheid met elkaar is er ontstaan in deze twee weken...
In de aankomst hal werden we verwelkomd door familie, vrienden en bekenden, waaronder een 15-tal goede bekenden uit Kollum, die 's morgens vroeg met de bus vanuit Kollum waren meegekomen om ons in Brussel te verwelkomen.
Na een stop in Oosterhout en De Meern arriveerde de bus zaterdagmiddag weer in Kollum onder grote publieke belangstelling.
Het project MA613, het bouwen van een kliniek in Malawi, is met God's hulp door alle deelnemers en de plaatselijke bevolking tot een goed einde gebracht.
Bedankt voor alle meeleven en de vele lieve groeten van het thuisfront.
We hebben dat zeer gewaardeerd.

Namens de groep MA613, Piet Westra.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.