Bouw van Klaslokalen in Madosa in 2013

 • Marieta Bando
  Marieta Bando
 • SGVH Banda
  SGVH Banda
 • Groep 7-8
  Groep 7-8
 • Madosa - waterpomo
  Madosa - waterpomo
 • Teachers house
  Teachers house
 • Madosa school
  Madosa school

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Madosa


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

[ma113] Nederland-Malawi 4-2

Hier zijn we weer met een verslag van de afgelopen dagen!

Lees meer

[ma113] Projectmanager Jan zwaait groep uit in Malawi

De groep in Malawi namvanochtend wel op een hele bijzondere manier afscheid van 'hun' projectland. Jan van der Leest, projectmanager bij World Servants, is voor projectvoorbereiding in Malawi en kwam vanochtend aan met het vliegtuig. Daar kwam hij de groep tegen en kon ze dus zo uitzwaaien.

Lees meer

[ma113] Spanten staan op de school

Opnieuw een korte SMS van hoofdleider Afke Tolsma: 'Alles hier prima, spanten erop, vandaag dagje uit.' De foto vertelt de rest: er is hard gewerkt!

Lees meer

Nieuwe ontwikkeling in Madosa

Als onderdeel van een groot bomenplantproject met partnerorganisatie CCAP zijn in december 1000 'gewone' en 100 fruitbomen in Madosa geplant.

Lees meer

Het gaat goed in Madosa

Nieuwe foto's en bevindingen uit Madosa waar World Servants in 2013 klaslokalen en een lerarenwoning heeft gebouwd.

Lees meer

Gebied
Partner

De bevolking van het Mzimba district woont in kleine gemeenschappen. De opbrengst van de oogst is hun belangrijkste inkomstenbron. Er wordt maïs, soja, bonen, aardappelen en tabak verbouwd. Soms worden er dieren gehouden, zoals koeien, geiten, varkens en kippen. De meeste mensen werken op het land of men werkt als arbeider op de boerderijen. Men woont er voornamelijk in huizen gemaakt van leem met een grasdak. De bevolking is erg arm en de levensomstandigheden zijn zwaar. Sommige dorpen liggen erg geïsoleerd, vooral tijdens het regenseizoen. Dit geldt ook voor het dorp Madosa, dat ongeveer een uur rijden van de hoofdweg af ligt.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

 1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
 2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
 3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
 4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.