Bouw van klaslokalen en latrines in Kasambankholi in 2014

 • Committee onder de boom
  Committee onder de boom
 • Stenen klaslokalen
  Stenen klaslokalen
 • Bestaande stenen klaslokalen
  Bestaande stenen klaslokalen
 • Bestaand klaslokaal
  Bestaand klaslokaal

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kasambankholi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[MA114] De reis verloopt voorspoedig

Zojuist (22.30 uur) sms'te hoofdleider Henri dat de terugreis spoedig verloopt. Hij schrijft: 'We hadden een prima overstap in Addis Abeba. Nu bijna boarden voor de vlucht naar Brussel. De groep is in goede conditie en ziet uit naar ontmoeting met familie en vrienden morgen.

Lees meer

[MA114] Aan de terugreis begonnen

We kregen bericht van hoofdleider Henri dat de terugreis bijna gaat beginnen. Vannacht heeft de groep in Lilongwe overnacht. Om 13.10 uur zal het vliegtuig vertrekken. Morgenmiddag wordt de groep om 12.00 uur in Nijkerk verwacht.

Lees meer

Monitoring - foto's

Lees meer

In gesprek met Everister en Kingman

Wat kunnen de leerlingen van Kasambankholi Primary School zich herinneren van de groep en wat voor impact heeft dit op hun leven gehad?

Lees meer

Gebied
Partner

Het Mzimba district bestaat uit heuvelachtig gebied en heeft een prachtige omgeving. De bevolking woont in kleine gemeenschappen. De school en de kerk staan vaak in de gemeenschap die het meest centraal ligt. De opbrengst van de oogst is hun belangrijkste inkomstenbron. Er wordt maïs, soja, bonen, aardappelen en tabak verbouwd. Soms worden er dieren gehouden, zoals koeien, geiten, varkens en kippen. De meeste mensen werken op het land of men werkt als arbeider op de boerderijen. Men woont er voornamelijk in huizen gemaakt van leem met een grasdak. De bevolking is erg arm en de levensomstandigheden zijn zwaar. Sommige dorpen liggen erg geïsoleerd, vooral tijdens het regenseizoen. Dit geldt ook voor het dorp Kasambankholi, dat ongeveer 45 minuten rijden van de hoofdweg af ligt. Rond het dorp liggen nog veel andere dorpjes.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

 1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
 2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
 3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
 4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.