Bouw van Lerarenwoningen en latrines in Mkumbanjara in 2015

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mkumbanjara


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

MA115 | Aangekomen in Lusaka

De groep is veilig (en op tijd) in Lusaka is aangekomen, zo meldt hoofdleider Tjitske. 

Lees meer

  MA115 I Groep heeft genoten van safari in Malawi

  Hoofdleider Tjitske belde om door te geven dat de groep enorm heeft genoten van de safari. Wat een indrukwekkende natuur en prachtige dieren heeft dit land te bieden!

  Lees meer

  Gebied
  Partner

  Het Mzimba South district in Malawi is een bijzonder arm gebied. De gemeenschappen bestaan hier uit een groot aantal verspreid liggende kleine nederzettingen, waar mensen in familieverband samenleven. Mkumbanjara is een kleine gemeenschap met ongeveer 600 inwoners. Het ligt op ongeveer 70 kilometer van de stad Mzimba. Het is een prachtig heuvelachtig gebied, maar voor de families die hier wonen is het leven bijzonder zwaar. De meesten van hen zijn boeren die leven van de opbrengst van hun land. Er wordt voornamelijk maïs en wat tabak en koffie verbouwd. Soms worden er dieren gehouden, zoals koeien, geiten, varkens en kippen. Het inkomen is erg laag waardoor het verbeteren van hun levensomstandigheden een grote uitdaging is. Veel families wonen er in huizen gemaakt van leem met een grasdak.

  Mussa Nyirenda

  Boardman Road
  Mzuzu
  Malawi
  +265 131 13 44
  ccapeducation.department@gmail.com

  CCAP Malawi

  The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

  Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

  1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
  2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
  3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
  4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

  Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

  Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.