klaslokalen, latrines en Girls Changing Room in Kantheska

 • Er is in Kantheska hard gewerkt aan de fundering
  Er is in Kantheska hard gewerkt aan de fundering
ontdekken
beter onderwijs
ontmoeten
 • Wat ga je doen?

  Je gaat samen met de lokale bevolking een schoolgebouw met daarin twee klaslokalen en een kantoor bouwen.

  Voor wie?

  Je bouwt dit voor de 340 leerlingen die daar op dit moment naar school gaan.

  Waar ga je dat doen?

  In Katheska, een dorp in het Mzimba South District in Malawi.

  Waarom?

  Op dit moment zijn er te weinig klaslokalen in Katheska, Malawi. Bouw jij mee aan beter onderwijs voor 340 basisschoolkinderen?

  Unieke van dit project

  Uniek aan deze school is dat één van de docenten een handicap heeft. Je krijgt de kans om met deze docent in gesprek te gaan en te ontdekken hoe het is om een handicap te hebben in een ontwikkelingsland. Daarnaast is het dorpshoofd ontzettend enthousiast en gemotiveerd. Hij zou het liefste vandaag nog beginnen.

  Wat doe je nog meer?

  Tijdens en na het bouwen zal er volop gelegenheid zijn om met de lokale bevolking in gesprek te gaan en hen beter te leren kennen. Leer jij je eerste woordjes Tumbuka (de lokale taal) terwijl jij je warmt aan het kampvuur?

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Katheska is een dorp in het Mzimba South district, een gebied in het Noorden van Malawi. Katheska ligt in een prachtige omgeving met veel heuvels. De huizen zijn vaak gemaakt van leem, hebben een grasdak en staan in groepjes bij elkaar. Hier woont dan vaak één familie bij elkaar. De meeste mensen zijn boer en dus afhankelijk van de opbrengst van hun land. Er worden maïs, soja, bonen, aardappelen en tabak verbouwd. Soms worden er dieren gehouden. Vaak zijn dit kippen of geiten, soms een koe of een varken. Ben je op zoek naar de school of de kerk in één van de dorpen in het Mzimba South district? Dan moet je waarschijnlijk in het midden van het dorp zijn. Vaak is het dorp om de school en/of kerk heen gebouwd.


  Het klimaat in het gebied van Katheska is tropisch. Dit betekent niet dat het altijd erg warm is. Tussen de bergen kan het soms ook heerlijk koel zijn. De temperaturen zullen tussen de 15 en 25 graden Celsius liggen. Voor regen hoef je niet bang te zijn in Malawi, de kans daarop is namelijk heel klein. Het regenseizoen is van november tot mei. Jij bent er in het droge seizoen. Hierdoor zal de omgeving er wat droog en dor uitzien.

 • verandering

  Op dit moment zijn er twee schoolgebouwen in Katheska. Het eerste schoolgebouw heeft een rieten dak, de dakconstructie is van slechte kwaliteit en de vloer is van modder. Het andere gebouw is van betere kwaliteit. Dit gebouw heeft ijzeren dakplaten, een betonnen vloer en goed afgewerkte muren. Deze twee schoolgebouwen zijn echter niet groot genoeg om alle 340 leerlingen een plekje te geven. De lokalen zitten daardoor nu heel erg vol. Daarom willen de mensen uit Katheska graag een nieuw schoolgebouw bouwen samen met jou.

  Door het bouwen van nieuwe klaslokalen zal het aantal kinderen per klaslokaal verminderen. Dit zal ervoor zorgen dat er meer rust is in de klas waardoor de leerlingen beter kunnen opletten en de leraren met meer plezier kunnen lesgeven en meer aandacht per kind kunnen geven. Daarnaast zal het kantoor gebruikt kunnen worden door de hoofdonderwijzer van de school. Een eigen kantoor zal hem helpen om zijn taak goed te kunnen uitvoeren.

 • World Servants werkt in Malawi samen met de partnerorganisatie CCAP. Een nieuw schoolgebouw in Katheska zal uitzicht geven op een betere toekomst.

  CCAP Malawi

  Postadres partner

  CCAP Malawi
  Boardman Road
  Mzuzu
  Malawi
  +265 131 13 44
  ccapeducation.department@gmail.com