Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

lerarenwoningen in Kantheska

 • Samen bouwen
  Samen bouwen
 • Speel je mee?
  Speel je mee?
 • Leer Malawiaans dansen
  Leer Malawiaans dansen
 • Het hoogste punt is bereikt!
  Het hoogste punt is bereikt!
 • Dansen en springen met de kinderen
  Dansen en springen met de kinderen
 • Mooie zonsondergangen
  Mooie zonsondergangen
 • Die zit!
  Die zit!
 • Samen water halen
  Samen water halen
Betere onderwijskwaliteit
Puur Afrika
Bijzondere ontmoetingen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

In 2018 bouwde World Servants met de gemeenschap van Kantheska aan klaslokalen. Inmiddels zijn de leerlingenaantallen gegroeid waardoor er te weinig leraren zijn. De overheid stuurt pas nieuwe leraren als er goede woningen voor hen beschikbaar zijn. De gemeenschap van Kantheska is enthousiast voor verandering en heeft daarom al vier tijdelijke lerarenwoningen gebouwd met lokale materialen. Dit is voor de lange termijn geen oplossing. Daarom ga je met de gemeenschap en CCAP bouwen aan permanente lerarenwoningen en latrines voor de kinderen.

Voor wie?

Momenteel krijgen er 232 kinderen les van 4 leraren. Je bouwt voor betere onderwijskwaliteit voor de kinderen. De overheid stuurt pas nieuwe leraren zodra er goede woningen voor hen beschikbaar zijn. Jouw inzet draagt ook bij aan een betere woonsituatie voor de toekomstige leraren die op deze school komen werken.

Waar ga je dat doen?

Kantheska is een dorp in het Mzimba South district, een gebied in het Noorden van Malawi. Kantheska ligt in een prachtige omgeving met veel heuvels. De huizen zijn vaak gemaakt van leem, hebben een grasdak en staan in groepjes bij elkaar. Hier woont dan vaak één familie bij elkaar. De meeste mensen zijn boer en dus afhankelijk van de opbrengst van hun land. De gemeenschap verbouwt maïs, soja, bonen, aardappelen en tabak. Soms worden er dieren gehouden. Vaak zijn dit kippen of geiten, soms een koe of een varken. Ben je op zoek naar de school of de kerk in één van de dorpen in het Mzimba South district? Dan moet je waarschijnlijk in het midden van het dorp zijn. Vaak is het dorp om de school en/of kerk heen gebouwd.

Het klimaat in het gebied van Kantheska is tropisch. Dit betekent niet dat het altijd erg warm is. Tussen de bergen kan het soms ook heerlijk koel zijn. De temperaturen zullen tussen de 15 en 25 graden Celsius liggen. Voor regen hoef je niet bang te zijn in Malawi, de kans daarop is namelijk heel klein. Het regenseizoen is van november tot mei. Jij bent er in het droge seizoen. Hierdoor zal de omgeving er wat droog en dor uitzien.

Waarom?

Op dit moment zijn er te weinig leraren in Kantheska, Malawi. Bouw jij mee aan lerarenwoningen en daarmee beter onderwijs voor 232 basisschoolkinderen?

16-7 tot 5-8-2022bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 250 Visumtoeslag: 130 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Uniek aan deze school is dat één van de docenten een handicap heeft. Je krijgt de kans om met deze docent in gesprek te gaan en te ontdekken hoe het is om een handicap te hebben in een ontwikkelingsland. Daarnaast is het dorpshoofd ontzettend enthousiast en gemotiveerd. Hij zou het liefste vandaag nog beginnen.

World Servants bouwde in 2018 met de bevolking aan klaslokalen en een verschoningsruimte voor meisjes. Ze zijn enorm enthousiast om opnieuw een groep te ontvangen.

Verandering

De school in Kantheska heeft zeven klassen en maar vier leraren. De verschillende klassen krijgen nu of tegelijkertijd les of de ene klas ’s ochtends en de andere ’s middags. Met extra lerarenwoningen zal de overheid nieuwe leraren sturen. Dan kan elke klas zijn eigen leraar hebben, wat de kwaliteit van onderwijs zal verbeteren. Het aantal leerlingen dat de basisschool niet afmaakt is nog steeds hoog in Kantheska. Door betere begeleiding zullen ook zij hun school kunnen afmaken. De latrines zullen de hygiëne op de school verbeteren waardoor kinderen minder snel ziek worden en daardoor niet naar school kunnen.

Doelen

 • De school krijgt meer leraren
 • Meer leerlingen kunnen naar school
 • Het kwaliteit van het onderwijs verbeterd door meer getrainde leraren op school
 • Hygiëne op school verbeterd

Wat doe je nog meer?

Tijdens en na het bouwen heb jij de kans om met de lokale bevolking in gesprek te gaan. Een unieke kans om de mensen en de cultuur beter te leren kennen. Daarnaast mag de voetbalinterland Nederland-Malawi natuurlijk niet ontbreken!

In het Football4Water-programma kun je je voetballende krachten meten tegen voetballers uit de buurt. Na de inspanning volgt interessante interactie over hygiëne.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


CCAP Malawi

World Servants werkt in Malawi samen met de partnerorganisatie CCAP. Nieuwe lerarenwoningen in Kantheska zullen uitzicht geven op een betere toekomst.

Mussa Nyirenda

2395,-

Toeslagen:

€380

16-7 tot 5-8-2022