Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een basisschool in Chitunda (Mzimba South District)

 • Leer Afrikaans zingen
 • Samen bouwen
  Samen bouwen
 • Het hoogste punt is bereikt!
  Het hoogste punt is bereikt!
 • Welcom, welcome!
 • Let's make a roadtrip
 • Tijd voor een spelletje?
 • Werk een dagje mee!
Avontuur tussen de bergen
Toegankelijker onderwijs
Het warme hart van Afrika

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan twee klaslokalen, latrines en een verschoningsruimte voor meisjes ter uitbreiding op de drie bestaande klaslokalen. De leerlingenaantallen zijn sterk gegroeid op de school in Chitunda. Daarom krijgen twee klassen les in het kerkgebouw en een tijdelijk lokaal, gebouwd door de gemeenschap. Nieuwe klaslokalen zorgen ervoor dat de kinderen ook tijdens het regenseizoen naar school kunnen. Bouw jij mee aan hun toekomst?

Voor wie?

Je bouwt voor 234 kinderen die nu in de acht klassen van de basisschool in Chitunda zitten. Voordat deze school was gestart, moesten de kinderen minimaal anderhalf uur lopen voordat ze bij de dichtstbijzijnde school waren. Inmiddels kunnen ze in Chitunda naar school, maar het leerlingenaantal is sterk gegroeid waardoor het schoolgebouw te klein is geworden. De bouw van extra klaslokalen zorgt ervoor dat de kinderen naar school kunnen gaan. Met de bouw van een verschoningsruimte kunnen meiden, die ongesteld zijn, ook naar school. Nu blijven zij vaak een week per maand thuis of komen helemaal niet meer naar school.

Waar ga je dat doen?

De omgeving van Chitunda is fantastisch mooi. Als je bijna op locatie bent, rijd je langs een enorme rots, of beter gezegd kleine berg, de vallei binnen. Chitunda ligt in het zuidelijke deel van het Msimba South district in centraal Malawi. De mensen leven hier voornamelijk van de opbrengst van het land. Ze verbouwen maïs, sojabonen, tabak en fruit zoals mango, bananen en papaja. Tijdens de Nederlandse zomer is het in Malawi winter. In deze maanden is het erg droog, maar de temperatuur is goed om lekker te bouwen.

Waarom?

De mensen in Chitunda hopen op meer mogelijkheden voor de kinderen op school. Bouw jij mee aan de uitbreiding van de school voor betere een toekomst?

8-7 tot 28-7-2023bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 250 Visumtoeslag: 75 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Drechtsteden. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Drechtsteden hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

De bewoners van Chitunda zijn helemaal klaar voor jouw komst. Ze hebben al twee wegen door de heuvels naar Chitunda gemaakt, zodat de weg naar hun gemeenschappen toegankelijk is. Tijdens je bezoek wil de lokale bevolking je graag meer leren over de Afrikaanse cultuur. Zo kun je bijvoorbeeld leren om met pijl en boog te schieten of nemen ze je mee tijdens een hike in de bergen vlakbij het dorp. Durf jij deze uitdaging aan?

Verandering

Op de basisschool van Chitunda gaan 234 kinderen, verdeeld over acht klassen, naar school. Het is een uitdaging om de kinderen onder goede omstandigheden les te geven. Zo krijgen meerdere klassen in hetzelfde klaslokaal les. De gemeenschap heeft tijdelijke klaslokalen gebouwd, maar deze zijn niet volgens de wensen van de overheid. Daarnaast zijn de lokalen niet geschikt om in de regentijd te gebruiken omdat dan lekkage optreedt.

Inmiddels zijn er al drie klaslokalen gebouwd met een lokaal ontwikkelingsbudget. De bevolking van Chitunda wil het aantal goede klaslokalen uitbreiden en latrines en een verschoningsruimte voor meisjes bouwen. Een aantal leraren woont dichtbij de school in woningen die door de gemeenschap zijn gebouwd. Ook voor hen is het belangrijk om in goede omstandigheden les te geven zodat de onderwijskwaliteit hoog blijft. Help jij mee om de school verder te ontwikkelen?

Doelen:

 • Toegankelijker onderwijs
 • Verbeterde onderwijskwaliteit door ook les te kunnen geven in het regenseizoen
 • Meer motivatie in de gemeenschap om kinderen naar school te sturen
 • Verbetering van de hygiëne door de bouw van latrines
 • Meer meisjes naar school door de bouw van een verschoningsruimte

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen is er nog veel meer te beleven in Chitunda. Help jij mee op het land bij een boer? Of leer je hoe je een kip moet slachten? Je maakt kennis met de kinderen van de school en zult een kijkje nemen in het Malawiaanse leven. En natuurlijk kun je enorm genieten van deze prachtige omgeving.

Als je van het bouwen nog niet moe genoeg bent, word je dat wel van het rennen tijdens het Football4Water-programma. Daarbij voetbal je tegen lokale teams en ga je daarna met hen in gesprek over hygiëne.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • The last church also used as classroom
  The last church also used as classroom
 • Semi permanent teachers house
  Semi permanent teachers house
 • The only permanent school block at the school
  The only permanent school block at the school
 • The road to chitunda school
  The road to chitunda school
 • One of the temporary classroom block
  One of the temporary classroom block
 • Nice view from the school
  Nice view from the school
 • A learner trying to watch visitors in the meeting room
  A learner trying to watch visitors in the meeting room
 • Meeting in progress with the community
  Meeting in progress with the community
 • Some learners anxiously looking at the setup team visitors
  Some learners anxiously looking at the setup team visitors
 • Hoofdmeester Kwanja
  Hoofdmeester Kwanja

CCAP Malawi

In Chitunda bouwt de bevolking aan klaslokalen samen met World Servants en partnerorganisatie CCAP Malawi. De huidige school met 234 leerlingen heeft drie vaste klaslokalen en een aantal tijdelijke lokalen. In de nieuwe klaslokalen kunnen de kinderen uit Chitunda het hele jaar veilig naar school.

Mussa Nyirenda

2395,-

Toeslagen:

€325

8-7 tot 28-7-2023