Bouw van Klaslokalen en lerarenwoningen in Chindenga in 2015

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Chindenga


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

MA215 | Laatste week voordat we gaan

Nog 8 nachten slapen en dan mogen we gaan...

Lees meer

MA215 | Dankbare landing op Schiphol

Dankbaar voor de mooie reis naar Malawi. Een reis waar de groep elkaar vond in de lach, maar ook in de traan.

Lees meer

MA215 I Laatste groet vanuit Malawi

Een half uur voordat de groep het vliegtuig in stapt, belt hoofdleider André om nog gauw de laatste belevenissen van de groep te vertellen.

Lees meer

In gesprek met Sellah

We spraken met Sellah over de impact van het World Servants project op haar leven.

Lees meer

School in Chindenga ziet er prachtig uit!

Nieuwe foto's en bevindingen uit Chindenga waar World Servants in 2015 klaslokalen en een lerarenwoning heeft gebouwd.

Lees meer

Gebied
Partner

Chindenga ligt boven op de top van een heuvel met een prachtig uitzicht over de omgeving. Het is een gemeenschap met ongeveer 1.500 inwoners en ligt op zn 75 kilometer van de stad Mzimba in het Mzimba South District. De kern wordt gevormd door de school, de kerk en een aantal woningen. Andere families wonen verspreid in de omgeving dicht bij hun eigen land. Men leeft van de opbrengst hiervan en verbouwd onder andere maïs, soja en tabak. In dit gebied zijn alleen zandwegen die maken dat gedurende de regentijd van november tot maart de bereikbaarheid slecht is. Voor boodschappen of medische hulp moet de inwoners naar de grotere dorpen toe die aan de hoofdweg liggen.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

  1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
  2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
  3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
  4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.