Bouw van Lerarenwoningen in Kapirimtiwa in 2016

 • Latrines
  Latrines
 • Lerarenwoning
  Lerarenwoning
 • Door de gemeenschap zelf gebouwde klaslokalen
  Door de gemeenschap zelf gebouwde klaslokalen
 • Muziek MA214
  Muziek MA214
 • De 2e lerarenwoningen
  De 2e lerarenwoningen
 • Bouw project MA114
  Bouw project MA114
 • Omgeving MA214
  Omgeving MA214
 • Voorbeeld van goede lerarenwoning
  Voorbeeld van goede lerarenwoning
 • Andere zelfgebouwde klaslokalen
  Andere zelfgebouwde klaslokalen
 • De 1e lerarenwoning
  De 1e lerarenwoning

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kapirimtiwa


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

MA216 | Aankomst op Malawiaanse tijd in Wolvega

De groep uit Malawi is anderhalf uur later dan gepland, maar nog steeds in opperbeste stemming, aangekomen in Wolvega. Ze kijken terug op een super mooie tijd en dat was ook te zien aan hoe de groep terug kwam. Een hecht team nam weer afscheid na 3 weken intensief samen optrekken en levens met elkaar delen. Weer een veranderde groep terug op Nederlandse bodem!

Lees meer

MA216 | Klaar voor vertrek

De groep staat klaar voor vertrek in Malawi

Lees meer

Update on Kapirimtiwa Project

Status of the school structures is encouraging

Lees meer

Succesvolle projecten!

Beide projecten in Kapiritimwa waren erg succesvol. Het schoolgebouw met de klaslokalen en beide lerarenwoningen zijn af en in gebruik genomen.  Ook de twee latrineblokken zijn af en in gebruik en ook de Girls Changing Room wordt gebruikt.

Het was erg leuk om met de gemeenschap in gesprek te gaan. Omdat het een zeer open gemeenschap was, waren ze bereid veel te vertellen over het bezoek van beide groepen. Ze vonden het prachtig dat de groepen niet alleen hebben gebouwd, maar ook met hun op het land hebben gewerkt. Volgens de gemeenschap hebben de deelnemers zo echt Malawi leren kennen.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Kapirimtiwa ligt in het Mzimba South district, welke rijk is aan mooie natuur. De gemeenschappen in dit district zijn ontstaan door families die verspreid zijn over het land. Rondom een school of kerk zijn vaak gemeenschappen ontstaan. Deze gemeenschappen zijn soms erg geïsoleerd van de omgeving. Tijdens het regenseizoen zijn deze gemeenschappen nog moeilijker te bereiken. De families die hier wonen leven dan ook voornamelijk van de opbrengsten van hun land. Kapirimtiwa ligt op ongeveer 90 minuten rijden vanaf de grote weg. De huizen van de inwoners zijn voornamelijk gebouwd van natuurlijke materialen.

Het klimaat in het Mzimba South district is tropisch. De koudste maand van het jaar is juli met een gemiddelde temperatuur van 21° Celcius. Je gaat naar dit district tijdens het droge seizoen. Dit droge seizoen loopt van mei tot november. Van november tot mei heeft het district te maken met een regenseizoen.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

 1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
 2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
 3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
 4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.

In Kapirimtiwa zijn op dit moment 4 tijdelijke schoolblokken met een dak van natuurlijk materiaal. Deze lokalen zijn beschikbaar voor de Primary School, dat wil zeggen de klassen 1 tot en met 8. In de klaslokalen zijn bijna geen tafels en stoelen beschikbaar voor de ruim 330 leerlingen. Veel kinderen gaan niet of onregelmatig naar school. De meeste ouders kunnen geen schooluniform of eten betalen voor hun kinderen. Voor meisjes is het extra moeilijk om naar school te gaan, omdat ouders vaak niet het belang inzien van goed onderwijs. Daarnaast trouwen de meisjes vaak op een jonge leeftijd en werken zij veel op het land.
Op dit moment zijn er drie leerkrachten op de school die gediplomeerd zijn.
Voor de leraren van deze school zijn er een aantal woningen. Van deze drie woningen is er maar één bestand tegen het regenseizoen.

Door jouw inzet wordt dit veranderd:

- Je bouwt mee aan verandering voor de gemeenschap in Kapirimtiwa. Door woningen voor gediplomeerde leerkrachten te bouwen, verbeterd de kwaliteit van het onderwijs.
- Door de betere kwaliteit maken meer leerlingen hun school af. Vooral meer meisjes zullen door jouw bijdrage naar school gaan en doorstromen naar de Secundary School.
- In Kapirimtiwa ga je met de oudere leerlingen in gesprek over verschillende onderwerpen in het Lifeskills programma. Door dit programma leer je samen met de Malawiaanse jongeren over verschillende leefwijzen en bouw je mee aan verandering.


Download tussenrapportageDownload eindrapportage