klaslokalen, latrines en Girls Changing Room in Kalumamba

 • Druk in de weer met het fundament
  Druk in de weer met het fundament
 • Zie hier uw badkamer
  Zie hier uw badkamer
 • Work in progress
  Work in progress
Puur Afrika
Samenwerken
Genieten
 • Wat ga je doen?

  Je bouwt schouder-aan-schouder met de lokale bevolking twee nieuwe klaslokalen en latrines.

  Voor wie?

  Dit doe jij voor de 307 leerlingen en 4 leerkrachten.

  Waar ga je dat doen?

  Je bouwt deze klaslokalen en latrines in Kalumamba, een dorp in een heuvelachtig gebied in het Msimba South district in Malawi.

  Waarom?

  Momenteel is er veel te weinig ruimte voor de leerlingen in Kalumamba om les te krijgen. Ga jij mee naar Malawi om klaslokalen voor deze kinderen te bouwen?

  Unieke van dit project

  De hoofdonderwijzer en 3 docenten van de school zijn erg gemotiveerd om het onderwijs te verbeteren. Ze hebben de wens om leerjaar 6,7 en 8 ook aan te bieden op hun school. Op dit moment is dat nog niet het geval. Is het niet een gaaf idee, dat achter de muur die jij bouwt, straks een examen wordt gemaakt door misschien wel de toekomstige president van Malawi.

  Wat doe je nog meer?

  Naast het bouwen is er nog veel meer te beleven. Leer jij in Kalumamba hoe je met een emmer water op je hoofd moet lopen? Of, voor de echte waaghalzen, hoe je een kip moet slachten?

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Kalumamba is een dorp in de binnenlanden van het Mzimba South district, een gebied in het Noorden van Malawi. Dit is een prachtige omgeving met veel heuvels. De huizen zijn vaak gemaakt van leem en hebben een dak van gras, en staan in groepjes bij elkaar. Hier woont dan vaak één familie bij elkaar. Voorzieningen zoals stromend water en riolering hoef je niet te verwachten. Deze zijn op het platteland van Malawi nauwelijks te vinden. De meeste families zijn zelfvoorzienend. Ze hebben een stuk grond waarop ze bijvoorbeeld maïs, soja, bonen, aardappelen of tabak verbouwen. Soms heeft de familie ook een aantal dieren. Vaak zijn dit kippen of geiten, soms een koe of een varken.

  Voor tomaten, pinda’s of wat fruit moet je een lokale markt bezoeken. Ben je op zoek naar de school of de kerk in één van de dorpen in het Mzimba South district? Dan moet je waarschijnlijk in het midden van het dorp zijn. Een dorp wordt namelijk meestal rondom de school of kerk gebouwd.

  Het klimaat in het gebied van Kalumamba is tropisch. Dit betekent alleen niet dat het altijd erg warm is. Tussen de bergen kan het soms ook heerlijk koel zijn. De temperaturen zullen tussen de 15 en 25 graden Celsius liggen. Voor regen hoef je niet bang te zijn in Malawi, de kans daarop is namelijk heel klein. Het regenseizoen is van november tot mei. Jij bent er in het droge seizoen. Hierdoor zal de omgeving er wat droog en dor uitzien. Maar ondanks dat is de omgeving nog steeds adembenemend. Je zult genieten van een heuvelachtig landschap waarachter de zon aan het eind van een lange bouwdag verdwijnt.

 • verandering

  Op dit moment zijn er in Kalumamba twee lokalen die zijn gefinancierd door de Europese Unie. Omdat twee lokalen niet genoeg zijn voor de 307 leerlingen, worden ook twee kerken gebruikt als lesplaats. Deze zijn echter van slechte kwaliteit en als het regent worden de kinderen naar huis gestuurd omdat de lokalen te nat zijn. De kinderen van leerjaar 6 t/m 8 moeten 1,5 uur lopen naar een andere school omdat er op de huidige school geen plaats voor ze is. Met de komst van twee lokalen kunnen ook deze leerlingen gewoon in hun dorp les krijgen. Ook kunnen er dan examens worden afgenomen.

  Jouw inzet zal zorgen voor een verbeterde kwaliteit van het onderwijs. Dit zal worden bereikt want:

  • Leerlingen krijgen op een betere plek les en kunnen gewoon naar school als het regent.
  • Ook de leerlingen van leerjaar 6 t/m 8 kunnen in hun eigen dorp naar school en hoeven niet meer 1,5 uur te lopen.
  • Er kunnen examens worden afgenomen.

 • CCAP en World Servants bouwen samen aan verandering in Malawi. Die verandering wordt zichtbaar door het bouwen van twee klaslokalen en latrines in Kalumamba.

  CCAP Malawi

  Postadres partner

  CCAP Malawi
  Boardman Road
  Mzuzu
  Malawi
  +265 131 13 44
  ccapeducation.department@gmail.com