Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

lokalen voor een basisschool in Entandweni

  • Er wordt hard gewerkt
  • Foto moment
  • Geen beperkingen
Life skills programma voor tieners
Wilde dieren spotten
Veilige school voor alle kinderen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met de gemeenschap van Entandweni bouw je aan twee klaslokalen bij de bestaande school. Zo kunnen alle kinderen veilig én binnen les krijgen.

Voor wie?

Een deel van de schoolkinderen van Entandweni heeft nu buiten les. Bij regen kan de les niet doorgaan. Ook de tienermeiden die hier op school zitten en slapen, kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

Waar ga je dat doen?

Entandweni is een plattelandsdorpje in Mzimba South. Een bijzonder, heuvelachtig landschap waarin de meeste inwoners leven van landbouw.

Waarom?

Bouw jij in Entandweni mee aan verandering? Met de bouw van twee nieuwe klaslokalen krijgen alle kinderen les in een veilig schoolgebouw.

10-7 tot 30-7-2025bijdrage: 3295 Tickettoeslag: 250 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Naast basisschoolleerlingen is er ook een groep meisjes van veertien en vijftien jaar oud op school te vinden. Zij wonen te ver weg om elke dag naar school te reizen. Daarom slapen zij doordeweeks in een klaslokaal om toch naar school te kunnen. Jij kunt tijdens het project een life skills programma met deze jonge meiden doen.

Verandering

De school van Entandweni heeft ruim driehonderd leerlingen en een aantal enthousiaste leerkrachten. Het contrast is groot. De leerlingen hebben van de overheid tablets gekregen om daarmee te leren werken. Tegelijkertijd is een deel van de gebouwen zelfs niet meer erkend als schoolgebouw vanwege de slechte staat. Het is dus hard nodig dat er klaslokalen bij komen. Daarom bouwen wij samen aan twee nieuwe klaslokalen. Zo krijgt de school een impuls voor beter onderwijs. Bouw jij mee aan verandering voor de kinderen in Entandweni?

Doelen:

  • Een veilige school.
  • Alle kinderen krijgen les in een lokaal.
  • Beter onderwijs.

Wat doe je nog meer?

Laat je betoveren door de bijzondere natuur en cultuur in Malawi. In de heuvels van Entandweni kun je prachtig wandelen. Natuurlijk ga je in gesprek met de mensen uit Entandweni. Of wat dacht je van een les maïs plukken en stampen om zelf nsima te maken? En als je dan toch in Malawi bent, mag een trip naar Lake Malawi natuurlijk niet ontbreken. Je sluit het project af met een bezoek aan een nationaal park. Welke wilde dieren hoop jij te spotten?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


CCAP Malawi

Het dorp Entandweni heeft al langere tijd een school. Helaas zijn een aantal lokalen sterk verouderd en daardoor niet meer veilig. Jij mag op het prachtige platteland van Malawi meebouwen aan nieuwe klaslokalen voor de kinderen.

Mussa Nyirenda

3295,-

Toeslagen:

€250

10-7 tot 30-7-2025