Bouw van Klaslokalen en lerarenwoningen in Mazanga in 2015

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mazanga


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

MA315 | Project X

Jan Willem is vanmorgen veilig teruggekeerd in Nederland, maar EO's BEAM.nl blijft op reis, komende weken blogt Judith vanuit Malawi. 

Lees meer

Judith in Malawi: 'Jouw bouwwerk'

Judith blogt wekelijks vanuit Malawi op EO's BEAM.nl. Terwijl ze weer in de lucht hangt, op weg terug naar Nederland, publiceert BEAM haar laatste blog: 'Jouw bouwwerk'

Lees meer

Vincent Sichinga 10 jaar coördinator in Malawi

Net voor het afscheid heeft de Malawi-groep Vincent Sichinga in het zonnetje gezet. Hij is tien jaar coördinator van de programma's van World Servants in Malawi. 

Lees meer

In gesprek met Lucia en Robert

Lucia en Robert herinneren zich de groep nog goed en vertellen welke impact het project op hun leven heeft gehad.

Lees meer

Het gaat goed in Mazanga

Nieuwe foto's en bevindingen uit Mazanga waar World Servants in 2015 klaslokalen en een lerarenwoning heeft gebouwd.

Lees meer

Gebied
Partner

Het Mzimba South district is een heuvelachting gebied in het midden van Malawi met mooie uitzichten en temperaturen die schommelen tussen de 15 en 25 ° Celsius. Maar het is ook een bijzonder arm gebied waar bijna iedereen boer is en moet leven van wat het land opbrengt. Dat is soms niet veel vooral als het weer, de regen, tegen zit. Vaak moet al gelijk een deel van de oogst verkocht worden om geld te hebben voor bijvoorbeeld kleding of medicijnen. Waardoor men in de maanden tot de nieuwe oogst te weinig eten heeft. Een gemeenschap heeft meestal een kern met de school en de kerk maar bestaat verder uit een groot aantal verspreid liggende kleine dorpjes, waar mensen in familieverband samenleven. Sommige liggen geïsoleerd en zijn moeilijk te bereiken, vooral in het regenseizoen.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

  1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
  2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
  3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
  4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.