Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen en latrines in Chivukutu

 • Gezellig op de bouw
  Gezellig op de bouw
 • Stenen doorgeven
  Stenen doorgeven
 • Stapeltje bakstenen
  Stapeltje bakstenen
 • Een gezellig kiekje
  Een gezellig kiekje
 • Staat als een huis!
  Staat als een huis!
 • Progressie zien :)
  Progressie zien :)
 • Even lekker knuffelen
  Even lekker knuffelen
 • Met z'n allen op de steiger
  Met z'n allen op de steiger
Eigen klaslokalen
The warm heart of Africa
Ontmoeten

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt samen met de mensen uit Chivukutu een schoolgebouw met daarin twee klaslokalen en een kantoor. Dankzij dit gebouw zullen alle kinderen van de basisschool les kunnen krijgen, ook wanneer het regent.

Voor wie?

Je bouwt de klaslokalen voor 379 kinderen van de school in Chivukutu. Daarnaast kijken de acht docenten van de school ook erg uit naar de nieuwe lokalen. Door de bouw van twee lokalen zijn er namelijk in totaal acht klaslokalen: voor iedere klas één.

Waar ga je dat doen?

Chivukutu is een dorpje in het Mzimba South District, een gebied in het noorden van Malawi. Mzimba South is een prachtig gebied met veel heuvels. Op deze heuvels zie je af en toe een stukje grond waar ze maïs, tabak, aardappelen, soja of bonen verbouwen. De meeste mensen in Chivukutu zijn namelijk boer. Omdat je er in het droge seizoen bent, kan het er wat droog en dor uitzien. Ondanks dat is de omgeving nog steeds adembenemend.

Waarom?

In Chivukutu zijn nu maar zes klaslokalen voor 379 kinderen, veel te weinig! Metsel jij samen met de inwoners van Chivukutu aan nieuwe klaslokalen?

5-8 tot 24-8-2019bijdrage: 2340 Tickettoeslag: 250 Visumtoeslag: 115

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In 2011 stond er iemand net zoals jij in Chivukutu schouder-aan-schouder te bouwen. Samen met de World Servants groep en de lokale bevolking had diegene een fantastische tijd. Ook de bevolking heeft er prachtige herinneringen aan. Ze kijken er dan ook naar uit om jou en de rest van de groep te ontmoeten en opnieuw een groot feest van verandering te bouwen.

Verandering

Op dit moment zijn er in het dorp Chivukutu zes klaslokalen. Net zoals in Nederland heeft de basisschool in Chivukutu acht verschillend groepen. Omdat er maar zes klaslokalen zijn, hebben twee groepen dus geen eigen klaslokaal. De oplossing op dit moment: de kinderen krijgen buiten les. Klinkt misschien best leuk, maar dit is totaal niet praktisch. Zeker niet tijdens het regenseizoen. Van november tot mei kan er veel regen vallen in Chivukutu. Het gevolg is dat de kinderen op dat moment geen les kunnen krijgen. De bouw van twee nieuwe klaslokalen gaat hier verandering in brengen.

Jouw inzet zal ervoor zorgen dat:

 • Alle acht de groepen kunnen les krijgen, ook wanneer het regent
 • De kinderen op een betere plek les kunnen krijgen, de kwaliteit van het onderwijs zal hierdoor verbeteren

Wat doe je nog meer?

Na een dag hard bouwen kun je ’s avonds heerlijk ontspannen bij een kampvuur. Terwijl jij je warmt aan het vuur, leer je hoe je de volgende ochtend de bouwvakker kunt begroeten. Je gaat in elk geval sporten met jongeren uit de omliggende gemeenschappen bij het Football4Water-programma. Daarover hoor je op het Voorbereidingsweekend meer.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

Nieuws

Er zijn nog geen updates. Meld je aan en ontvang een alert in je mail.

CCAP Malawi

CCAP Malawi en World Servants werken samen om de droom van het dorp Chivukutu waar te maken. Hun droom: nieuwe klaslokalen. Zo kunnen alle kinderen les krijgen, ook in het regenseizoen.

M.J. Yiwombe

2340,-

Toeslagen:

€365

5-8 tot 24-8-2019