Bouw van klaslokalen en latrines in Chivukutu in 2019

 • Gezellig op de bouw
  Gezellig op de bouw
 • Stapeltje bakstenen
  Stapeltje bakstenen
 • Staat als een huis!
  Staat als een huis!
 • Stenen doorgeven
  Stenen doorgeven
 • Een gezellig kiekje
  Een gezellig kiekje
 • Even lekker knuffelen
  Even lekker knuffelen
 • Progressie zien :)
  Progressie zien :)
 • Met z'n allen op de steiger
  Met z'n allen op de steiger
Eigen klaslokalen
The warm heart of Africa
Ontmoeten

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Chivukutu


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Preparation visit to Chivukutu

Foundations for school block and teacher house done

Lees meer

Preparation visit 22 januari 2019

Tijdens de setup in januari 2019 is Chivukutu bezocht te voorbereiding op de uitvoering van het project in augustus 2019

Lees meer

MA319 | Hoe blij je kunt zijn met bagage....

Tijd genoeg tijdens de lang reis om te bedenken hoe je de bagage gaat verwelkomen.

MA319 | Kleine vertraging van ongeveer een uur

Het wachten op de bagage duurde iets langer dan normaal.

Lees meer

Terug naar Chivukutu

Afgelopen zomer waren Rick, Bettina, Harmke, Julian, Laurens en Talina als storytellers op bezoek in Chivukutu. Zij vertellen enthousiast over de impact die zijn daar gezien en gehoord hebben...

Lees meer

Gemeenschap trots op groeiende school

Projectvoorbereiders Hugo en Willem-Jan zijn in Malawi om World Servants Onbeperkt te introduceren in dat land. Vanaf 2023 kunnen ook jongeren met een handicap meebouwen aan verandering in Malawi, om zo te laten zien dat iedereen kan dienen. Terwijl ze er zijn, bezoeken ze ook een aantal eerdere projecten om de voortgang te bekijken en bespreken. Ze zijn ook in Chivukutu geweest. Dankbaarheid en trots zijn van de gezichten te lezen als vertegenwoordigers van de gemeenschap een rondleiding geven over de compound van de school in Chivukutu.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Chivukutu is een dorpje in het Mzimba South District, een gebied in het noorden van Malawi. Mzimba South is een prachtig gebied met veel heuvels. Op deze heuvels zie je af en toe een stukje grond waar ze maïs, tabak, aardappelen, soja of bonen verbouwen. De meeste mensen in Chivukutu zijn namelijk boer. Omdat je er in het droge seizoen bent, kan het er wat droog en dor uitzien. Ondanks dat is de omgeving nog steeds adembenemend.

Yiwombe

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

 1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
 2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
 3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
 4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.

Op dit moment zijn er in het dorp Chivukutu zes klaslokalen. Net zoals in Nederland heeft de basisschool in Chivukutu acht verschillend groepen. Omdat er maar zes klaslokalen zijn, hebben twee groepen dus geen eigen klaslokaal. De oplossing op dit moment: de kinderen krijgen buiten les. Klinkt misschien best leuk, maar dit is totaal niet praktisch. Zeker niet tijdens het regenseizoen. Van november tot mei kan er veel regen vallen in Chivukutu. Het gevolg is dat de kinderen op dat moment geen les kunnen krijgen. De bouw van twee nieuwe klaslokalen gaat hier verandering in brengen.

Jouw inzet zal ervoor zorgen dat:

 • Alle acht de groepen kunnen les krijgen, ook wanneer het regent
 • De kinderen op een betere plek les kunnen krijgen, de kwaliteit van het onderwijs zal hierdoor verbeteren