Bouw van klaslokalen, lerarenwoning en latrines in Kandezu in 2014

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kandezu


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[MA414] Op weg naar Bodegraven

Met een kleine vertraging door een ongeluk op de ring van Antwerpen is de groep aan de laatste etappe begonnen: de busrit Brussel-Bodegraven. Verwachte aankomsttijd in Bodegraven is 11.45 uur. De groep ziet ernaar uit om het thuisfront weer te ontmoeten!

Lees meer

[MA414] Bouwen afgerond - dak zit erop

SMS-bericht van de hoofdleider:

Lees meer

Gebied
Partner

Het Mzimba South district heeft een prachtige omgeving met veel heuvels. De gemeenschappen hier bestaan uit een groot aantal verspreid liggende kleine nederzetting waar mensen in familie verband samenleven. In de meest ‘centraal’ gelegen nederzetting vindt je vaak de school en een kerk. Sommige gemeenschappen liggen geïsoleerd en zijn moeilijk te bereiken, vooral in het regenseizoen. Kandezu ligt op een plateau in een heuvelachtig gebied waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Aan de voet stroomt in de regentijd een rivier die maakt dat de school moeilijk bereikbaar is. Om Kandezu heen liggen nog 21 nederzettingen met in totaal zo’n 2.500 mensen. De families hier zijn boeren en leven voornamelijk van de opbrengst van hun land. Er worden maïs, soja, bonen, aardappelen en tabak verbouwd. Soms worden er dieren gehouden, zoals koeien, geiten, varkens en kippen. Het inkomen wat de mensen verdienen is laag wat de levensomstandigheden zwaar maakt. Men woont er voornamelijk in huizen gemaakt van leem met een grasdak.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

  1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
  2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
  3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
  4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.