Bouw van Klaslokalen en latrines in Kapirimtiwa in 2016

 • School building
  School building
 • Latrines en Girls Changing Rooms
  Latrines en Girls Changing Rooms
 • Omgeving met een sportveld
  Omgeving met een sportveld
 • Girls changing room
  Girls changing room
 • Vrouwen die water halen MA214
  Vrouwen die water halen MA214
 • Kruiwagenrace MA214
  Kruiwagenrace MA214
 • Bouw tijdens project MA114
  Bouw tijdens project MA114
 • Huidige latrines
  Huidige latrines
 • Klaslokaal
  Klaslokaal
 • In de nieuwe klaslokaal
  In de nieuwe klaslokaal
 • Bij de nieuwe school
  Bij de nieuwe school
 • Huidig schoolgebouw
  Huidig schoolgebouw
 • Zonsondergang MA214
  Zonsondergang MA214

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kapirimtiwa


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

MA416 | De laatste dagen vol avonturen!

De hoofdleider belde om de belevenissen van deze week te delen....

Lees meer

MA416 | Het hoogste punt van de school is bereikt

Wat vliegt de tijd! Nog maar een paar dagen en we zitten weer in het vliegtuig richting Nederland. Eigenlijk wil niemand nog terug, we genieten enorm van onze tijd hier.

Lees meer

Update on Kapirimtiwa Project

Status of the school structures is encouraging

Lees meer

Succesvolle projecten!

Beide projecten in Kapiritimwa waren erg succesvol. Het schoolgebouw met de klaslokalen en beide lerarenwoningen zijn af en in gebruik genomen.  Ook de twee latrineblokken zijn af en in gebruik en ook de Girls Changing Room wordt gebruikt.

Het was erg leuk om met de gemeenschap in gesprek te gaan. Omdat het een zeer open gemeenschap was, waren ze bereid veel te vertellen over het bezoek van beide groepen. Ze vonden het prachtig dat de groepen niet alleen hebben gebouwd, maar ook met hun op het land hebben gewerkt. Volgens de gemeenschap hebben de deelnemers zo echt Malawi leren kennen.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Kapirimtiwa ligt in het Mzimba South district, welke rijk is aan mooie natuur. De gemeenschappen in dit district zijn ontstaan door families die verspreid zijn over het land. Rondom een school of kerk zijn vaak gemeenschappen ontstaan. Deze gemeenschappen zijn soms erg geïsoleerd van de omgeving. Tijdens het regenseizoen zijn deze gemeenschappen nog moeilijker te bereiken. De families die hier wonen leven dan ook voornamelijk van de opbrengsten van hun land. Kapirimtiwa ligt op ongeveer 90 minuten rijden vanaf de grote weg. De huizen van de inwoners zijn voornamelijk gebouwd van natuurlijke materialen.

Het klimaat in het Mzimba South district is tropisch. De koudste maand van het jaar is juli met een gemiddelde temperatuur van 21° Celsius. Je gaat naar dit district tijdens het droge seizoen. Dit droge seizoen loopt van mei tot november. Van november tot mei heeft het district te maken met een regenseizoen. • Koudste maand van het seizoen is juli (gemiddelde temperatuur: 21° Celcius)

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

 1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
 2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
 3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
 4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.

In Kapirimtiwa zijn op dit moment vier tijdelijke schoolblokken met een dak van natuurlijk materiaal. Deze lokalen zijn beschikbaar voor de Primary School, dat wil zeggen de klassen 1 tot en met 8. In de klaslokalen zijn bijna geen tafels en stoelen beschikbaar voor de ruim 330 leerlingen. Niet alle leerlingen kunnen binnen les krijgen en zitten op bomen.  Veel kinderen gaan niet of onregelmatig naar school tijdens het regenseizoen. De meeste ouders kunnen geen schooluniform of eten betalen voor hun kinderen. Voor meisjes is het extra moeilijk om naar school te gaan, omdat hun ouders vaak niet het belang inzien van goed onderwijs. Daarnaast trouwen de meisjes vaak op een jonge leeftijd en werken zij veel op het land.
Op dit moment zijn er drie leerkrachten op de school die gediplomeerd zijn.
Voor de leraren van deze school zijn er een aantal woningen. Van deze drie woningen is er maar één bestand tegen het regenseizoen.

Tijdens dit project bouw je naast latrines ook aan een speciale Girls Changing Room. Meisjes schamen zich vaak voor hun ongesteldheid, waardoor ze niet naar school gaan. Deze Changing Room biedt de meisjes tijdens hun ongesteldheid een verschoningsmogelijkheid. De Girls Changing Room ziet er uit als een normale latrine, maar heeft daarnaast een verschoningsruimte.
Met jouw inzet bereik je het volgende:

- Door betere lerarenwoningen kunnen gekwalificeerde docenten worden aangetrokken, waardoor de kwaliteit van het onderwijs verbeterd.
- Verbeterde hygiënische omstandigheden voor zowel de leerlingen als de leerkrachten, als gevolg van de latrines. De leerlingen zullen hierdoor regelmatiger naar school gaan en hun school afmaken.
- Door een girls changing room kunnen meisjes vaker naar school komen, waardoor de kans groter is dat ze de basisschool afmaken en naar de middelbare school kunnen.
- Een verandering van jezelf en de jongeren met wie je in gesprek gaat tijdens het life skills programma.Download tussenrapportageDownload eindrapportage