woningen voor leraren en latrines in Kalumamba

 • Druk in de weer met het fundament
  Druk in de weer met het fundament
 • Zie hier uw badkamer
  Zie hier uw badkamer
 • Work in progress
  Work in progress
Adembenemend
Verbetering onderwijs
Zingen en dansen
 • Wat ga je doen?

  Samen met de enthousiaste bevolking uit Kalumamba bouw jij 2 lerarenwoningen.

  Voor wie?

  Op dit moment heeft de school 307 leerlingen en 4 leerkrachten. Voor hen, hun familie en toekomstige leerlingen bouw jij aan verandering.

  Waar ga je dat doen?

  Je zult afreizen naar het mooie Kalumamba, een dorp op bijna 1200 meter hoogte in het Mzimba South District.

  Waarom?

  Op dit moment wonen niet alle leraren dichtbij de school in Kalumamba, Malawi. Bouw jij mee aan lerarenwoningen voor een betere toekomst voor de leerlingen?

  Unieke van dit project

  Bij dit project zijn ontzettend veel kinderen en zij hebben heel veel zin om jouw te ontmoeten. Ze zien er naar uit om met jou te zingen, te dansen en lol te maken.

  Wat doe je nog meer?

  Geniet na een harde dag bouwen van de prachtige sterrenhemel. Of ga bij het kampvuur in gesprek met één van de bouwvakkers waarmee jij die dag samen een muurtje hebt gemetseld.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Kalumamba is een dorp in de binnenlanden van het Mzimba South district, een gebied in het Noorden van Malawi. Dit is een prachtige omgeving met veel heuvels. De huizen zijn vaak gemaakt van leem en hebben een grasdak, en staan in groepjes bij elkaar. Hier woont dan vaak één familie bij elkaar. Voorzieningen zoals stromend water en riolering hoef je niet te verwachten. Deze zijn op het platteland van Malawi nauwelijks te vinden. De meeste families zijn zelfvoorzienend. Ze hebben een stuk grond waarop ze bijvoorbeeld maïs, soja, bonen, aardappelen of tabak verbouwen. Soms heeft de familie ook een aantal dieren. Vaak zijn dit kippen of geiten, soms een koe of een varken.

  Voor tomaten, pinda’s of wat fruit moet je een lokale markt bezoeken. Ben je op zoek naar de school of de kerk in één van de dorpen in het Mzimba South district? Dan moet je waarschijnlijk in het midden van het dorp zijn. Een dorp wordt namelijk meestal rondom de school of kerk gebouwd.

  Het klimaat in het gebied van Kalumamba is tropisch. Dit betekent alleen niet dat het altijd erg warm is. Tussen de bergen kan het soms ook heerlijk koel zijn. De temperaturen zullen tussen de 15 en 25 graden Celsius liggen. Voor regen hoef je niet bang te zijn in Malawi, de kans daarop is namelijk heel klein. Het regenseizoen is van november tot mei. Jij bent er in het droge seizoen. Hierdoor zal de omgeving er wat droog en dor uitzien. Maar ondanks dat is de omgeving nog steeds adembenemend. Je zult genieten van een heuvelachtig landschap waarachter de zon aan het eind van een lange bouwdag verdwijnt.

 • verandering

  De overheid van Malawi stuurt alleen goede leraren naar een school als daar ook een goede huisvesting voor ze is. Door de bouw van twee lerarenwoningen zorg je ervoor dat er twee extra leraren naar de school kunnen komen. Dit zal de kwaliteit van het onderwijs verbetert waardoor meer kinderen hun school zullen afmaken.

  Met de bouw van deze lerarenwoningen draag je bij aan de volgende doelen:

  • Twee extra leraren die op de school kunnen lesgeven
  • De kwaliteit van het onderwijs verbetert, waardoor meer kinderen hun school zullen afmaken.

 • CCAP en World Servants slaan al jaren de handen ineen om samen te bouwen aan verandering in Malawi. Zo ook in 2018. Door het bouwen van 2 lerarenwoningen in Kalumamba zal het onderwijs verbeteren.

  CCAP Malawi

  Postadres partner

  CCAP Malawi
  Boardman Road
  Mzuzu
  Malawi
  +265 131 13 44
  ccapeducation.department@gmail.com