Bouw van klaslokalen en een verschoningsruimte voor meisjes in Makhuwira

The warm heart of Africa
Ontmoeting
Verbeterd onderwijs

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Makhuwira


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Makhuwira heet jullie van harte welkom

In april waren set-uppers Kees en Jacob samen met projectcoördinator in Makhuwira om het project voor te bereiden met prachtige foto's en foto's en video's als resultaat.

Lees meer

Mussa deelt nog een filmpje vanaf het schoolplein

De semi-tijdelijke klaslokalen zijn al bijna klaar en een blik op de fundering doet de handen jeuken!

Lees meer

MA622 | Een goed weerzien

Moe maar ontzettend voldaan keerde de groep vandaag terug op Nederlandse bodem.

Lees meer

MA622 | Het venijn zit ‘m in de staart

De groep is iets later in Utrecht.

Lees meer

Wat een prachtig resultaat in Khosolo

Een week geleden deelden we foto's van de renovatie van Khosolo clinic. Inmiddels is de renovatie klaar en overgedragen aan de gemeenschap. Zij zijn enorm blij en dankbaar.

Lees meer

Kliniek in Khosolo wordt opgeknapt

Tijdens het project in Makhuwira werd een kliniek in Khosolo bezocht en de groep was geraakt door wat ze daar aantroffen. Een van de deelnemers heeft het er niet bij laten zitten en heeft een donateur bereid gevonden om een bijdrage te leveren voor het opknappen van de kliniek. Projectcoördinator Mussa stuurt ons trots de eerste resultaten...

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Het dorpje Makhuwira ligt op een prachtige plek midden in de heuvels van het Mzimba South district. De gemeenschap bestaat uit verschillende boeren families die in kleine groepen verspreid over de heuvels wonen. Voor hun levensbehoefte zijn ze vooral afhankelijk van het voedsel dat ze verbouwen op hun eigen stukje land.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

  1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
  2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
  3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
  4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.

Op dit moment zijn er in het dorp Makhuwira vier klaslokalen. Net zoals in Nederland heeft de basisschool in Makhuwira acht verschillend groepen. Omdat er maar vier klaslokalen zijn, hebben vier groepen dus geen eigen klaslokaal. De oplossing op dit moment: de kinderen krijgen buiten les. Klinkt misschien best leuk, maar dit is totaal niet praktisch. Zeker niet tijdens het regenseizoen. Van november tot mei kan er veel regen vallen in Makhuwira. Het gevolg is dat de kinderen op dat moment geen les kunnen krijgen. De bouw van twee nieuwe klaslokalen gaat hier verandering in brengen.

Jouw inzet zal ervoor zorgen dat:

  • Meer kinderen les kunnen krijgen, ook wanneer het regent
  • Meisjes ook tijdens de menstruatie periode naar school kunnen
  • De kwaliteit van het onderwijs verbetert