MDT Workshopdag

zaterdag 1 februari - 10:00 tot 15:00

Congrescentrum De Pijler, Ketelmeerstraat 90, 8226 JX Lelystad

Voeg toe aan je agenda

Speciaal voor MDT-ers!

De workshopdag is een evenement speciaal voor iedereen die meedoet aan het MDT traject. Leer over jezelf en de wereld tijdens de vele workshops die je kunt volgen. 

Programma

Je deelt je eigen dag in door zelf je workshops te kiezen. De dag ziet er als volgt uit:

09.30-10.00 Inschrijven & workshops kiezen
10.00-11.00 Centrale opening
11.00-12.30 Workshopronde 1
12.30-13.30 Lunch (wordt verzorgd)
13.30-15.00 Workshopronde 2
15.00 Napraten & vertrek

Alvast een indruk krijgen van de workshopdag? Bekijk hier de aftermovie van 2023!

Benieuwd welke workshops er in 2024 waren? Lees snel verder!

Workshops 2024

Weerbaarheid
Iedereen heeft te dealen met blokkades, weerstand en druk van buitenaf. Hoe ga je hier mee om, zodat je fysiek en mentaal sterk in jouw identiteit en keuzes staat?

Humanity game
Na een ramp komen de hulpverleners van het Rode Kruis in actie. Welke hulp is er het hardst nodig? In de ‘Humanity Game’ sta je met je noodhulpteam voor dit soort keuzes.  

Armoede
Armoede is dichterbij dan je denkt, maar vaak onzichtbaar. Het komt in alle culturen voor. Hoe kun je armoede herkennen en hoe kun je omgaan met mensen in armoede?

Samenwerken
Iedereen functioneert anders. Bij deze workshop ga je jezelf en anderen beter begrijpen en leer je wat jij èn de ander nodig hebben om goed te kunnen samenwerken.

Gebarentaal
In veel landen is gebarentaal een officiële taal. Wil jij een nieuwe taal leren? Kom dan naar deze workshop.

Ask me anything
Hier mag je alles vragen aan iemand die dakloos en verslaafd is geweest. Vraag er maar raak! De mensen van het Leger des Heils vertellen je meer.

Eenzaamheid
Voel jij je wel eens eenzaam? Veel mensen wel. Bij deze workshop ga je in gesprek met twee ervaringsdeskundigen en ontdek je hoe je er voor iemand kunt zijn.

Theater
Hoe is het om op het podium te staan? De acteurs met een verstandelijke beperking van theatergroep KamaK nemen je tijdens deze workshop mee in de wondere wereld van het toneel.

Plogging
Bah, rommel! In deze workshop ga je er lekker op uit om op een sportieve manier afval op te opruimen.

Rolstoelvaardigheid
In deze workshop ervaar je hoe het is om zelf in een rolstoel te zitten en hoe je omgaat met iemand in een rolstoel. Je overwint obstakels en krijgt een inkijkje in het leven van een rolstoelgebruiker.

Wat mag ik beslissen?
We maken elke dag honderden keuzes. Als je een beperking hebt beslissen anderen vaak voor jou. Wat doet het met je als je door een beperking de regie niet volledig in eigen handen hebt?

Cultuur
Nederlanders lopen allemaal op klompen en eten stamppot, toch? Of ligt dat toch iets anders? In deze workshop ontdek je hoe cultuur werkt en hoe cultuur bepaalt door welke bril jij de wereld ziet.

Tekstschrijven
Net een nieuw album uitgebracht, vanavond de eerste show van zijn eigen tour en vanmorgen voor jullie op de workshopdag. Pjotr leert je hoe je met muziek en tekst je verhaal kunt vertellen en kunt laten zien wie je bent.

Creatief schrijven
Wie kent ze niet, de Loesje posters. Met net even een andere positieve blik op de wereld. Samen gaan jullie aan de slag om net zo’n catchy poster te schijven. Waarom moeilijk doen, als het samen kan?

Actiegroepleiderscafé
Speciaal voor leiders van actiegroepen. Een ontmoetingsplaats om soortgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook jullie zitten vandaag zeker niet stil.