MY117 | Birmees ontbijt

Geplaatst op 9 jul 2017 - 01:58

De eerste nacht in Myanmar zit erop. Zometeen volgt de busrit naar Pakokku, maar eerst tijd voor het eerste Birmese ontbijt... DoeMyanmar groet Doetinchem!

Hoofdleider Helga SMS't: 'Na een goede nacht in het hotel, maken we ons op voor het volgende deel in de reis. Maar eerst even ontbijten! Vandaag staat de reis van Yangon naa Pakokku op het programma. We worden straks in het hotel opgehaald door een busje, die ons naar het busstation brengt. Daar stappen we over in de "grote" bus. De reis zal naar verwachting 11 uur duren. Maandag is een acclimatiseer dag, het is hier nu ongeveer 32 graden, dus een beetje wennen. een hartelijke groet namens de hele groep!'

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.