MY117 | Welkom in Yangon

Geplaatst op 8 jul 2017 - 16:30

Zou het allemaal goedkomen met het visum voor Myanmar? De dikke map vol Birmese kriebels heeft z'n werk gedaan. De groep is in Yangon, SMS't hoofdleider Helga.

De groep uit Doetinchem, die gisteravond de projectzomer opende, gaat bouwen aan een community centre voor de gemeenschap van Pakokku. De gewijzigde visumprocedure in Myanmar maakte de reis wat spannender dan anders. Gelukkig blijkt de uitgebreide voorbereiding niet voor niets. Helga's SMS is duidelijk opgelucht: "We doen onze vreugdedans! Probleemloos door de visumcontrole. Nu op naar het hotel. Groeten, Helga"

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.