Bouw van Huisvesting voor scholieren met beperking in Chaungsone in 2016

 • Dr Zaw Moe Aung en collega's
  Dr Zaw Moe Aung en collega's
 • Vissersdorp op Blue Island
  Vissersdorp op Blue Island
 • Typische bouw in Myanmar - een huis op palen
  Typische bouw in Myanmar - een huis op palen
 • Het strand van Blue Island
  Het strand van Blue Island

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Chaungsone


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

MY116 | Over een aantal uren met een indrukwekkend avontuur het vliegtuig in

De groep staat in Yangon klaar voor vertrek

Lees meer

MY116 | Einde komt in zicht

De bouw is afgerond, het afscheid komt eraan, maar eerst nog even genieten met elkaar.

Lees meer

A brief update from Hsi Hsi

The local coordinator of the centre in Chaungsone, Hsi Hsi gives us a brief update:

Lees meer

Hoe Naw wah eh haar leven veranderde

Lees hier hoe Naw wah eh haar leven voor altijd is veranderd.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Het eiland Blue Island waar je gaat bouwen, ligt vlak voor de kust van Myanmar. Je steekt vanaf de plaats Mawlamyine met de pont over naar het eiland. Er varen ook veel kleine motorbootjes tussen het vasteland en Blue Island. De grootste plaats op Blue Island is Chaungsone, met winkels, scholen en een kliniek. Je komt in Myanmar veel tempels en pagodes tegen. Dit komt omdat Myanmar een Boeddhistisch land is.
Je zult in de dorpen veel fraaie huizen op palen zien. Zodra je op het platteland komt, zie je vooral eenvoudige woningen. In deze dorpen ga je kennis maken met de bewoners die weinig voorzieningen hebben en geïsoleerd leven.

Say Say Phaw

7th Mile, Pyay Road
Yangon
Myanmar
+95 11 22 23 68

TLM Myanmar

The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking.

Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen.

Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

De inwoners van Myanmar met een beperking worden vaak achtergesteld en hebben weinig kans om zich te ontwikkelen. Een veel voorkomende beperking is lepra. De overheid probeert het aantal nieuwe gevallen van lepra terug te dringen. Toch komen er nog steeds gevallen van deze ziekte bij. Vooral in Myanmar is dit een groot probleem. Op dit moment zijn er maar twee specialistische ziekenhuizen voor de behandeling van lepra. Om de infectieziekte in een vroeg stadium op te kunnen sporen zijn zeventien speciale opvang- en behandelingscentra opgezet door de partnerorganisatie TLM. In Chaungsone staat zon centrum, waar je gaat helpen om deze patiënten een deel van hun waardigheid terug te geven.

De verandering door jouw komst:

- De jongeren krijgen een kans om verder te leren op de middelbare school, en om dichter bij school te wonen.
- De ouders van deze jongeren hoeven minder kosten te maken voor het vervoer van de jongeren.
- Doordat er ook een behandelingscentrum op het terrein staat kunnen de jongeren ook beter begeleid en gemakkelijker behandeld worden.

Download tussenrapportage