Bouw van een community centrum in Pakokku in 2017

 • Zelfs een gedenkteken op de brug
  Zelfs een gedenkteken op de brug
 • Win Zaw: "ik zie nu duidelijk verandering"
  Win Zaw: "ik zie nu duidelijk verandering"
 • End result of Community Centre
  End result of Community Centre
 • Bridge almost ready for use
  Bridge almost ready for use
 • Er wordt veel gebruik gemaakt van de nieuwe brug
  Er wordt veel gebruik gemaakt van de nieuwe brug
 • Met een kano kun je verder landinwaarts de kreken op varen
  Met een kano kun je verder landinwaarts de kreken op varen
 • Training aan de verpleegkundigen in spé
  Training aan de verpleegkundigen in spé
 • End result of newly built houses
  End result of newly built houses
 • Spelletjes tijdens het festival
  Spelletjes tijdens het festival
 • Rebuilding houses of people affected by leprosy
  Rebuilding houses of people affected by leprosy
 • The construction of the bridge
  The construction of the bridge
 • Event after the realisation of the project
  Event after the realisation of the project
 • Community Centre during construction
  Community Centre during construction

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Pakokku


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

MY117 | Bedankt voor alles!

Dankbaarheid en trots op onze groep

Lees meer

MY117 | Kort bericht van hoofdleider en groep onderweg

MY117 is veilig geland in Dubai. Zijn ruim op tijd voor aansluiting. 

Lees meer

Iedereen gelukkig in Pakokku!

Vandaag gingen we op bezoek in Pakokku en waren blij verrast over wat we daar aantroffen.

Lees meer

Bruggen slaan in Pakokku

Vooraf wist de community van Pakokku niet dat de komst van Nederlanders, deze verre buitenlanders, zo’n positief effect zou hebben. Tijdens ons bezoek aan deze gemeenschap hebben we gesproken over de komst van de jongeren aan Myanmar en de impact die het met zich mee heeft gebracht.

De gemeenschap vertelde ons dat ze onder de indruk waren van de jongeren. “Ze hebben zo hard gewerkt. Ze zijn voor ons echt een voorbeeld geweest. Alleen al het feit dat de jongeren zo gedisciplineerd hun afval altijd in de prullenbak gooiden, is al zo anders dan hoe dat hier gaat.”

De brug die na het vertrek door de gemeenschap zelf is gebouwd, vormt nu een ontmoetingsplek. De jeugd van de twee dorpen zit ’s avonds in het maanlicht graag op de reling. De brug zorgt letterlijk en figuurlijk voor verbinding. Ook is de route naar de stad, de universiteit en de andere dorpen is door de brug een stuk korter geworden. Voor de inwoners is het nu een stuk gemakkelijk om hun producten op de markt te verkopen.

Het community center waar door de groep van MY117 afgelopen zomer aan is gewerkt, wordt veel gebruikt. Er worden meer donaties aan de gemeenschap gegeven en ontvangen meer ondersteuning, waaronder in rijst. Door het community center is er een verbinding ontstaan tussen de twee religieuze groepen, deze nieuwe ontwikkeling heeft een belangrijke impact op de gemeenschap.

Tijdens het project zijn er ook nog drie huizen opgeknapt van mensen die lijden aan Lepra. Deze families zijn erg dankbaar voor de directe hulp die de groep hiermee heeft geboden.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Pagan ligt op een afstand van 35 km van de stad Pakokku, dit is de voormalige hoofdstad van het Pagan- rijk. Pagan heeft meer dan 2000 Boeddhistische monumenten/ pagodes en is alleen bereikbaar via de langste brug in Myanmar; The Ayeyawady Bridge.

Myanmar is een warm land, de temperaturen blijven hoog vergeleken met Nederland wanneer het nacht is. Daarnaast valt er niet veel regen. De neerslag is heel onregelmatig, het kan zes tot zeven maanden droog zijn bijvoorbeeld. Dit leidt dan tot watertekorten, dit is de belangrijkste reden waarom Pakokku bekend staat als de Dry Zone.

Het grootste deel van de bevolking is Boeddhistisch (89%), de rest van de bevolking is Christelijk (4%) of Islamitisch (4%).

Say Say Phaw

7th Mile, Pyay Road
Yangon
Myanmar
+95 11 22 23 68

TLM Myanmar

The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking.

Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen.

Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

Samen met Leprosy Mission bouwt World Servants aan verandering in Myanmar. Het community centrum betekent betere integratie voor (voormalige) leprapatienten in de gemeenschap.