Bouw van woningen voor medisch personeel in Mawlamyine in 2018

 • De woningen staan al in de steigers!
  De woningen staan al in de steigers!
 • Voorbereidingen in volle gang
  Voorbereidingen in volle gang
 • In de kerk bij het Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine
  In de kerk bij het Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine
 • Aan de slag met de fundering
  Aan de slag met de fundering
 • Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine
  Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine
 • Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine
  Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine
 • Huidige huizen voor medisch personeel
  Huidige huizen voor medisch personeel
 • Het graafwerk gaat van start!
  Het graafwerk gaat van start!
 • Het terrein wordt nog even opgeruimd
  Het terrein wordt nog even opgeruimd
betere zorg
aziatische gastvrijheid
leprabehandeling

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mawlamyine


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De woningen staan al in de steigers!

In Mawlamyine zit het tempo er goed in. Er is hard gewerkt aan de fundering van de eerste verdieping en de boel staat flink in de steigers!

Lees meer

MY118 | Work in progress

De voorbereidingen in Myanmar gaan als een trein. Zojuist hebben we weer een foto ontvangen van de projectcoördinator en zien we dat de kolommen al recht overeind staan!

Lees meer

MY118 | Welkom in droog Nederland

De groep uit het regenachtige Myanmar is aangekomen in het droge Nederland.

Lees meer

Een reis om nooit te vergeten

Voor het programma "Bestemming onbekend" zijn Coosje en Roos in Myanmar terecht gekomen. Dit speelt zich (deels) af in het ziekenhuis in Mawlamyine waar de groepen werken en verblijven.

Lees meer

Wauw kijk hoe mooi het wordt!

In Mawlamyine wordt er ontzetten hard gewerkt om de woningen helemaal af te maken. Wat wordt het mooi!! Nog even en de medische staf kan er intrekken.

Lees meer

Verdieping voor verdieping

In Mawlamyine heeft het bestuurd besloten om de afronding van het gebouw weer op te pakken en niet langer te wachten op verbetering van de lokale situatie. Kyat voor Kyat wordt er gespaard en verdieping voor verdieping wordt nu afgemaakt.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Ooit de hoofdstad van het Britse rijk in het toenmalige Birma, tegenwoordig een rustige havenstad met overblijfselen uit een rijk verleden. Mawlamyine ligt in het zuiden van Myanmar in de delta van de Salween rivier, waar de langste brug (3km) van Myanmar overheen loopt. De echte blikvanger van de stad is de Kyaik Than Lan Pagode; een grote goudkleurige pagode en een prachtig uitzicht over Mawlamyine. De perfecte locatie om de zonsondergang te bekijken.

Say Say Phaw

7th Mile, Pyay Road
Yangon
Myanmar
+95 11 22 23 68

TLM Myanmar

The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking.

Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen.

Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

In Mawlamyine zijn twee ziekenhuizen gevestigd. Eén ziekenhuis is van de overheid en het andere ziekenhuis is een privékliniek. Het ziekenhuis van de overheid beschikt over veel meer middelen, hierdoor is het moeilijk voor het privéziekenhuis voor leprapatiënten om personeel aan te trekken. Er is meer personeel nodig om zorg te bieden aan de 100 dagelijkse patiënten van het ziekenhuis. Door betere faciliteiten te bouwen, is het gemakkelijker om nieuw personeel aan te trekken en betere zorg te verlenen aan de patiënten.

Doelen:

 • Starten met het bouwen van nieuwe woningen voor medisch personeel om meer medewerkers te trekken en de omstandigheden voor het medisch personeel en patiënten te verbeteren.
 • Betere zorg voor iedereen, dus ook de allerarmsten.

Download aanvraagDownload tussenrapportageDownload eindrapportage