Bouw van woningen voor medisch personeel in Mawlamyine in 2019

 • Even op avontuur!
  Even op avontuur!
 • Aan de slag!
  Aan de slag!
 • Samen gek doen
  Samen gek doen
 • Bouwen met een doel
  Bouwen met een doel
 • Cultuurbezoekjes brengen
  Cultuurbezoekjes brengen
 • Bewoners ontmoeten
  Bewoners ontmoeten
 • Een geboren kunstenaar
  Een geboren kunstenaar
 • Smile!
  Smile!
 • De toerist uithangen
  De toerist uithangen
 • Goed bezig!
  Goed bezig!
 • Nieuwe vriendschappen
  Nieuwe vriendschappen
 • Het dagelijks leven
  Het dagelijks leven
 • Emmers sjouwen!
  Emmers sjouwen!
 • Natuur ontdekken
  Natuur ontdekken
 • Samen op de foto!
  Samen op de foto!
Contact met artsen en patiënten
Prachtige stad
Betere gezondheidszorg

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mawlamyine


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De voorbereidingen zijn in Myanmar volop aan de gang!

De vloer van de derde verdieping zit er al in, zodat het eerste team in Mawlamyine mooi droog kan metselen tijdens het regenseizoen. Ook de stenen zijn netjes voor de deur afgeleverd, dus laat het project maar beginnen!

Lees meer

Op bezoek in Mawlamyine

In Mawlamyine Myanmar is afgelopen jaar hard gewerkt aan de eerste fase van dokterswoningen door de groepen MY118 en MY218. Het ziekenhuis dat eveneens op de compound staat is dag en nacht in gebruik, en wordt gerund door een klein team van zeer gemotiveerde artsen. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn er meer artsen, maar vooral ook verpleegkundigen nodig. De nieuwe woningen zorgen voor een fijne leefomgeving, waardoor het aantrekkelijker wordt om in het ziekenhuis te komen werken. Komende zomer wordt hier verder gebouwd. Bouw je mee? Er zijn nog plekken beschikbaar! www.worldservants.nl/myanmar/my119 www.worldservants.nl/myanmar/my219

Lees meer

MY119 | De pret is uit

MY119 is na een klein beetje vertraging nu echt in Utrecht aangekomen.

Lees meer

MY119 | We zijn bij de bus!

Johan Hennipman
We zijn bij de bus, tot over iets meer dan twee uur!
10:27


Het ziekenhuisbestuur zet door.

Het bestuur heeft het budget goedgekeurd om met eigen middelen de bouw door te laten zetten. De aannemer zal beginnen als de politieke situatie in Myanmar dat toelaat. Rondom de staatsgreep van de militairen gebeurt op dit moment te veel. Intussen stijgen de materiaalprijzen.

Lees meer

Merry Christmas everyone!

Greetings! kindly see the attached photos from the church communities, committee members, person with disabilities and our DRCs team. They Wish you all a Merry Christmas and Happy New Year.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Mawlamyine ligt op zes uur rijden van Yangon, de hoofdstad van Myanmar. Het ligt aan de delta van de Salween rivier en heeft ongeveer 300.000 inwoners. Mawlamyine was ooit de hoofdstad van de Britse kolonie Birma en is nu hoofdstad van de staat Mon in Myanmar. Mawlamyine is de vierde stad van Myanmar en is door de grote haven de belangrijkste handelsstad van het land.

Say Say Phaw

7th Mile, Pyay Road
Yangon

+95 11 22 23 68

TLM Myanmar

The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking.

Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen.

Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

 • Het nieuwe appartementengebouw geeft de zorgprofessionals een goede woonruimte. Daardoor is het voor het ziekenhuis makkelijker om goed medisch personeel te werven
 • Meer gekwalificeerd medisch personeel betekent betere gezondheidszorg voor de inwoners van Mawlamyine en de omliggende dorpen