Bouw van woningen voor medisch personeel in Mawlamyine in 2018

 • Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine - 3
  Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine - 3
 • Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine - 1
  Leprosy Mission ziekenhuis in Mawlamyine - 1
 • Huidige huizen voor medisch personeel - 2
  Huidige huizen voor medisch personeel - 2
leprabehandeling
betere zorg
aziatische gastvrijheid

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mawlamyine


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Een reis om nooit te vergeten

Voor het programma "Bestemming onbekend" zijn Coosje en Roos in Myanmar terecht gekomen. Dit speelt zich (deels) af in het ziekenhuis in Mawlamyine waar de groepen werken en verblijven.

Lees meer

De voorbereidingen op de bouwplaats in volle gang

Benieuwd hoe het staat met de voorbereidingen in Mawlamyine, Myanmar? Check de video!

Lees meer

  Laatste etappe

  Richard
  Vertrekken nu uit Brussel
  08:25

  MY218 | Klaar voor vertrek

  Dag Myanmar! Na een geslaagde tijd in Yangon is de groep klaar om te vertrekken. 

  Lees meer

  16 personeelsleden voelen zich thuis in hun nieuwe woningen

  Bericht uit Myanmar als dank voor de woningen die inmiddels ruim een jaar in gebruik zijn

  Lees meer

  Aung Paing Hein en Naw Paw zijn blij met hun nieuwe woning

  De woningen voor medisch personeel in Mawlamyine zijn klaar en in gebruik! Wat ziet het er prachtig uit! Inmiddels wonen 11 families in het gebouw waarvan in ieder geval één gezinslid in het ziekenhuis werkt. Aung Paing Hein en Naw Paw zijn twee van deze medewerkers en zij vertellen wat de nieuwe woningen voor hen betekenen..

  Lees meer

  Gebied
  Partner
  Verandering

  Ooit de hoofdstad van het Britse rijk in het toenmalige Birma, tegenwoordig een rustige havenstad met overblijfselen uit een rijk verleden. Mawlamyine ligt in het zuiden van Myanmar in de delta van de Salween rivier, waar de langste brug (3km) van Myanmar overheen loopt. De echte blikvanger van de stad is de Kyaik Than Lan Pagode; een grote goudkleurige pagode en een prachtig uitzicht over Mawlamyine. De perfecte locatie om de zonsondergang te bekijken.

  Say Say Phaw

  7th Mile, Pyay Road
  Yangon
  Myanmar
  +95 11 22 23 68

  TLM Myanmar

  The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking.

  Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen.

  Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

  In Mawlamyine zijn twee ziekenhuizen gevestigd. Eén ziekenhuis is van de overheid en het andere ziekenhuis is een privékliniek. Het ziekenhuis van de overheid beschikt over veel meer middelen, hierdoor is het moeilijk voor het privéziekenhuis om personeel aan te trekken. Er is meer personeel nodig om zorg te bieden aan de honderd dagelijkse patiënten van het ziekenhuis. Door betere faciliteiten te bouwen is het gemakkelijker om nieuw personeel aan te trekken en betere zorg te verlenen aan de lepra- en niet-leprapatiënten. Je draagt je steentje bij om de meest arme mensen de beste zorg te bieden.

  Doelen:

  • Het bouwen van woningen voor medisch personeel om meer medewerkers te trekken en de omstandigheden voor het medisch personeel en patiënten te verbeteren.
  • Betere zorg voor iedereen, dus ook de allerarmsten.

  Download tussenrapportageDownload eindrapportage