Bouw van woningen voor medisch personeel in Mawlamyine in 2019

 • Chillen met locals
  Chillen met locals
 • Like a pro!
  Like a pro!
 • Doelen bereiken!
  Doelen bereiken!
 • Nieuwe levenswijze
  Nieuwe levenswijze
 • Een nieuw thuis
  Een nieuw thuis
 • Casual op de bouw
  Casual op de bouw
 • Into the wild
  Into the wild
 • Nieuwe mensen ontmoeten
  Nieuwe mensen ontmoeten
 • Even op de foto!
  Even op de foto!
 • Samen lol hebben
  Samen lol hebben
 • Bijna af :)
  Bijna af :)
 • We maken een kringetje...
  We maken een kringetje...
Contact met artsen en patiënten
Prachtige stad
Betere gezondheidszorg

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mawlamyine


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De voorbereidingen zijn in Myanmar volop aan de gang!

De vloer van de derde verdieping zit er al in, zodat het eerste team in Mawlamyine mooi droog kan metselen tijdens het regenseizoen. Ook de stenen zijn netjes voor de deur afgeleverd, dus laat het project maar beginnen!

Lees meer

Op bezoek in Mawlamyine

In Mawlamyine Myanmar is afgelopen jaar hard gewerkt aan de eerste fase van dokterswoningen door de groepen MY118 en MY218. Het ziekenhuis dat eveneens op de compound staat is dag en nacht in gebruik, en wordt gerund door een klein team van zeer gemotiveerde artsen. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn er meer artsen, maar vooral ook verpleegkundigen nodig. De nieuwe woningen zorgen voor een fijne leefomgeving, waardoor het aantrekkelijker wordt om in het ziekenhuis te komen werken. Komende zomer wordt hier verder gebouwd. Bouw je mee? Er zijn nog plekken beschikbaar! www.worldservants.nl/myanmar/my119 www.worldservants.nl/myanmar/my219

Lees meer

MY219 | Blijdschap na wachten op bagage

Gelukkig kwam de bagage ook nog redelijk op tijd aan en is de groep nu onderweg van Brussel naar Utrecht (verwachte tijd 13.30).

MY219 | Bagage eindelijk bij de groep... nu snel van Brussel naar Utrecht

Nou, na lang wachten is de bagage eindelijk gevonden en gaan ze zo snel mogelijk naar de bus.

Lees meer

16 personeelsleden voelen zich thuis in hun nieuwe woningen

Bericht uit Myanmar als dank voor de woningen die inmiddels ruim een jaar in gebruik zijn

Lees meer

Aung Paing Hein en Naw Paw zijn blij met hun nieuwe woning

De woningen voor medisch personeel in Mawlamyine zijn klaar en in gebruik! Wat ziet het er prachtig uit! Inmiddels wonen 11 families in het gebouw waarvan in ieder geval één gezinslid in het ziekenhuis werkt. Aung Paing Hein en Naw Paw zijn twee van deze medewerkers en zij vertellen wat de nieuwe woningen voor hen betekenen...

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Mawlamyine, de hoofdstad van de staat Mon, ligt in het zuiden van Myanmar, op 6 uur rijden van de hoofdstad Yangon, in de delta van de Salween rivier. Het is de vierde grootste stad van Myanmar met ongeveer 300.000 inwoners. Het is de belangrijkste handelsstad met een grote haven en heeft veel overblijfselen uit een rijk verleden.

Say Say Phaw

7th Mile, Pyay Road
Yangon
Myanmar
+95 11 22 23 68

TLM Myanmar

The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking.

Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen.

Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

Het lepraziekenhuis is een privékliniek die zonder overheidssteun functioneert. Het ziekenhuis speelt een belangrijke rol in het verlenen van zorg aan de mensen in de omgeving, en in het bijzonder voor de mensen met lepra. De uitdaging voor het ziekenhuis is het aantrekken van personeel. Voor het verlenen van goede zorg is voldoende personeel van groot belang, het bieden van een prettige leefomgeving is daarin van grote waarde. TLM Myanmar kent deze problemen en wil graag dit ziekenhuis ondersteunen in het helpen van deze bijzondere doelgroep. Via het ziekenhuis helpt TLM Myanmar om de mensen met lepra weer te integreren in de samenleving. Je helpt zo mee om de patiënten geen patiënt meer te laten zijn.

Doelen:

 • Meer gekwalificeerd personeel zodat patiënten betere zorg ontvangen
 • Betere leefomgeving voor het personeel om zo het ziekenhuispersoneel te behouden