Bouw van woningen voor medisch personeel in Mawlamyine

 • Like a pro!
  Like a pro!
 • Chillen met locals
  Chillen met locals
 • Samen lol hebben
  Samen lol hebben
 • We maken een kringetje...
  We maken een kringetje...
 • Een nieuw thuis
  Een nieuw thuis
 • Into the wild
  Into the wild
 • Bijna af :)
  Bijna af :)
 • Nieuwe mensen ontmoeten
  Nieuwe mensen ontmoeten
 • Casual op de bouw
  Casual op de bouw
 • Even op de foto!
  Even op de foto!
 • Nieuwe levenswijze
  Nieuwe levenswijze
 • Doelen bereiken!
  Doelen bereiken!
Contact met artsen en patiënten
Prachtige stad
Betere gezondheidszorg

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mawlamyine


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De voorbereidingen zijn in Myanmar volop aan de gang!

De vloer van de derde verdieping zit er al in, zodat het eerste team in Mawlamyine mooi droog kan metselen tijdens het regenseizoen. Ook de stenen zijn netjes voor de deur afgeleverd, dus laat het project maar beginnen!

Lees meer

Op bezoek in Mawlamyine

In Mawlamyine Myanmar is afgelopen jaar hard gewerkt aan de eerste fase van dokterswoningen door de groepen MY118 en MY218. Het ziekenhuis dat eveneens op de compound staat is dag en nacht in gebruik, en wordt gerund door een klein team van zeer gemotiveerde artsen. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn er meer artsen, maar vooral ook verpleegkundigen nodig. De nieuwe woningen zorgen voor een fijne leefomgeving, waardoor het aantrekkelijker wordt om in het ziekenhuis te komen werken. Komende zomer wordt hier verder gebouwd. Bouw je mee? Er zijn nog plekken beschikbaar! www.worldservants.nl/myanmar/my119 www.worldservants.nl/myanmar/my219

Lees meer

MY219 | Flying Home

Gertjan Robbemond
Nog even en dan zijn we offline. Vanavond gaan we vliegen. We genieten nog even van een pizzaatje. Tot morgen allemaal.
11:39

MY219 | Gezellige laatste maaltijd in Myanmar

Culinaire bijzonderheid als souvenir

Lees meer

Er zijn geen berichten.

Partner
Verandering

Say Say Phaw

7th Mile, Pyay Road
Yangon
Myanmar

TLM Myanmar

The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking. Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen. Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

Het lepraziekenhuis is een privékliniek die zonder overheidssteun functioneert. Het ziekenhuis speelt een belangrijke rol in het verlenen van zorg aan de mensen in de omgeving, en in het bijzonder voor de mensen met lepra. De uitdaging voor het ziekenhuis is het aantrekken van personeel. Voor het verlenen van goede zorg is voldoende personeel van groot belang, het bieden van een prettige leefomgeving is daarin van grote waarde. TLM Myanmar kent deze problemen en wil graag dit ziekenhuis ondersteunen in het helpen van deze bijzondere doelgroep. Via het ziekenhuis helpt TLM Myanmar om de mensen met lepra weer te integreren in de samenleving. Je helpt zo mee om de patiënten geen patiënt meer te laten zijn.

Doelen:

 • Meer gekwalificeerd personeel zodat patiënten betere zorg ontvangen
 • Betere leefomgeving voor het personeel om zo het ziekenhuispersoneel te behouden