Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

woningen voor medisch personeel in Mawlamyine

 • Like a pro!
  Like a pro!
 • Into the wild
  Into the wild
 • We maken een kringetje...
  We maken een kringetje...
 • Nieuwe mensen ontmoeten
  Nieuwe mensen ontmoeten
 • Chillen met locals
  Chillen met locals
 • Even op de foto!
  Even op de foto!
 • Samen lol hebben
  Samen lol hebben
 • Casual op de bouw
  Casual op de bouw
 • Bijna af :)
  Bijna af :)
 • Nieuwe levenswijze
  Nieuwe levenswijze
 • Doelen bereiken!
  Doelen bereiken!
 • Een nieuw thuis
  Een nieuw thuis
Contact met artsen en patiënten
Prachtige stad
Betere gezondheidszorg

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan woningen voor medisch personeel van het MCLH (Mawlamyine Christian Leprosy Hospital). Het zijn vier geschakelde appartementen in een gebouw van vier verdiepingen voor uiteindelijk 16 gezinnen. Natuurlijk ben je niet alleen aan het bouwen, maar ontmoet je leprapatiënten en laat je merken dat zij er toe doen. Ga jij mee?

Voor wie?

Het ziekenhuispersoneel woont nu in gedateerde woningen die nodig aan vervanging toe zijn. Daarnaast zijn de woningen bedoeld voor het aantrekken van meer personeel. Met het huidig aantal patiënten (en met een nog steeds toenemend aantal nieuwe gevallen van lepra) heeft het ziekenhuis nog behoefte aan onder andere drie verpleegsters, een dokter en een apotheker.

Waar ga je dat doen?

Mawlamyine, de hoofdstad van de staat Mon, ligt in het zuiden van Myanmar, op 6 uur rijden van de hoofdstad Yangon, in de delta van de Salween rivier. Het is de vierde grootste stad van Myanmar met ongeveer 300.000 inwoners. Het is de belangrijkste handelsstad met een grote haven en heeft veel overblijfselen uit een rijk verleden.

Waarom?

Met jouw inzet bouw je mee aan betere gezondheidszorg in Myanmar. Help jij het personeel aan een nieuwe woning en daarmee betere leefomstandigheden?

6-8 tot 24-8-2019bijdrage: 2340 Visumtoeslag: 55

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

De prachtige Salween rivier doorsnijdt Mawlamyine. Je geniet van de vergezichten, de prachtige landschappen en de gastvrije mensen. Je neemt een kijkje in dit lepraziekenhuis en maakt kennis met het personeel en de mensen die rond het ziekenhuis wonen. Ook bezoek je de (ex)leprapatiënten die in de buurt van het ziekenhuis wonen.

Verandering

Het lepraziekenhuis is een privékliniek die zonder overheidssteun functioneert. Het ziekenhuis speelt een belangrijke rol in het verlenen van zorg aan de mensen in de omgeving, en in het bijzonder voor de mensen met lepra. De uitdaging voor het ziekenhuis is het aantrekken van personeel. Voor het verlenen van goede zorg is voldoende personeel van groot belang, het bieden van een prettige leefomgeving is daarin van grote waarde. TLM Myanmar kent deze problemen en wil graag dit ziekenhuis ondersteunen in het helpen van deze bijzondere doelgroep. Via het ziekenhuis helpt TLM Myanmar om de mensen met lepra weer te integreren in de samenleving. Je helpt zo mee om de patiënten geen patiënt meer te laten zijn.

Doelen:

 • Meer gekwalificeerd personeel zodat patiënten betere zorg ontvangen
 • Betere leefomgeving voor het personeel om zo het ziekenhuispersoneel te behouden

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen van woningen voor het medisch personeel, leer je een hele andere cultuur kennen. Je trekt samen met je groep de rijstvelden in om te ontdekken hoe je dit wordt verbouwd. Ook bezoek je de lokale bevolking om te ontdekken wat de lokale gebruiken zijn en van de mensen te leren hoe ze daar leven.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Mawlamyine staff house
  Mawlamyine staff house

TLM Myanmar

Het lepraziekenhuis in Mawlamyine in Myanmar wil goede zorg voor iedereen toegankelijk maken, maar vooral voor leprapatiënten. Partnerorganisatie TLM Myanmar en World Servants willen zich hier ook hard voor maken. Daarom bouwen we samen aan woningen voor het personeel van dit ziekenhuis, zodat ze getrainde verpleegsters en artsen aan kunnen trekken om de kwaliteit van de zorg die geboden wordt te verbeteren.

Say Say Phaw

2340,-

Toeslagen:

€55

6-8 tot 24-8-2019