Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een prothesewerkplaats in Taungoo

 • Op huisbezoek
 • Elke dag een workout
  Elke dag een workout
 • Ook 's avonds volop leven op straat
 • Nieuwe vrienden
  Nieuwe vrienden
 • Overal tempels
  Overal tempels
 • Met je handen eten mag
 • De bagage is er!
  De bagage is er!
 • Balletje trappen
 • Heilige koeien
  Heilige koeien
 • Transport
  Transport
 • Dakplaten zijn niet overbodig
  Dakplaten zijn niet overbodig
 • Wandeling door de stad
Verbeteren van gezondheidszorg
Sightseeing in prachtige stad
Dankbare patiënten en personeel

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan een werkplaats waar protheses en orthopedisch schoeisel gemaakt wordt. Deze werkplaats is groter en veiliger dan de oude werkplaats. Daarnaast bouw je ook aan gastverblijven waar de patiënten kunnen wonen tijdens het aanvragen en maken van de prothese.

Voor wie?

De werkplaats biedt kansen voor mensen uit de grote regio rond Taungoo. De nieuwe werkplaats komt naast het trainingscentrum van de partnerorganisatie TLM, waar mensen met diverse beperkingen komen. Revalidanten met nieuwe protheses kunnen hier oefenen bij de fysiotherapeuten van TLM.

Waar ga je dat doen?

Je gaat bouwen in Taungoo, één van de oudste steden in het hart van Myanmar. Tijdens een wandeling door de stad kom je door de historische straatjes en loop je langs traditionele houten huizen op palen. In deze historische stad vind je meerdere kerken, kloosters en boeddhistische tempels.

In de 16e eeuw was Taungoo de hoofdstad van een onafhankelijk koninkrijk. In deze universiteitsstad zijn veel kerken, kloosters en een aantal boeddhistische tempels. Na een tijd van conflicten in Myanmar is het nu alweer jaren rustig in het land. Je zult nog wel de sporen van de oorlogen tegenkomen, zowel aan de gebouwen als in de verhalen die mensen je zullen vertellen.

In augustus is het tropisch warm in Taungoo. De regentijd is hier niet zo heftig als in andere delen van het land. Het tropische klimaat maakt de natuur prachtig. Je ziet de mooiste bloemen en planten en je zult versteld staan van de vogelgeluiden.

Waarom?

Door te bouwen aan een prothesewerkplaats kun je bouwen aan de kansen voor mensen met een beperking. Breng jij Myanmar in beweging?

3-8 tot 22-8-2020bijdrage: 2340 Tickettoeslag: 100 Visumtoeslag: 65 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Tijdens het project zie je de directe impact van de prothesewerkplaats. De bouw is naast het trainingscentrum waar de fysiotherapeuten trainen met mensen met een beperking. De gebouwen dragen bij aan de missie van TLM. Jouw inzet draagt bij aan bewustwording en geeft mensen met een beperking de erkenning die ze verdienen. Dat is toch gaaf?

Verandering

In Taungoo werkt TLM met een Disability Resource Centre (DRC), waar training en fysiotherapie wordt gegeven aan mensen met een beperking. Deze beperkingen zijn bijvoorbeeld een gevolg van verkeersongelukken, mijnen, suikerziekte of lepra. Daarnaast werkt TLM samen met de lokale gemeenschappen om bewustwording te creëren en meer rechten te krijgen voor mensen met een beperking. Daarnaast werkt TLM samen met de lokale gemeenschappen om bewustwording te creëren en meer rechten te krijgen voor mensen met een beperking.

Doelen:

 • Toegankelijke protheses of goede schoenen voor mensen met een beperking.
 • Professionele werkomgeving voor goed opgeleid personeel.
 • Verbeterde samenwerking tussen fysiotherapeuten en prothesemaker.

Wat doe je nog meer?

Je gaat ontdekken hoe de mensen leven in Myanmar en hoe dat is als je een beperking hebt. Daarnaast kun je bij de lokale kerk leeftijdsgenoten ontmoeten en culturele ervaringen uitwisselen. Naast het bouwen kun je wandelingen maken door de historische binnenstad van Taungoo en genieten van de mooie natuur in de omgeving.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


TLM Myanmar

TLM wil het verschil maken voor mensen met een beperking. De nieuwe prothesewerkplaats in Taungoo verandert hun leven. Een prothese geeft veel nieuwe kansen, bouw jij mee?

Say Say Phaw

2340,-

Toeslagen:

€165

3-8 tot 22-8-2020

Het verhaal van...

Job ging in 2017 mee met World Servants naar Myanmar. Hij vertelt over zijn ervaring die zijn blik compleet veranderde.

Lees verder