Bouw van een prothesewerkplaats in Taungoo in 2021

 • Teamwork
  Teamwork
 • Elke dag een workout
  Elke dag een workout
 • Nieuwe vrienden
  Nieuwe vrienden
 • Het dak gaat erop!
  Het dak gaat erop!
 • De bagage is er!
  De bagage is er!
 • Overal tempels
  Overal tempels
 • Schatjes
  Schatjes
 • Transport
  Transport
 • Alles is groen
  Alles is groen
 • Heilige koeien
  Heilige koeien
 • Vrienden maken
  Vrienden maken
 • Uitkijken over het groene landschap
  Uitkijken over het groene landschap
 • Dakplaten zijn niet overbodig
  Dakplaten zijn niet overbodig
Verbeteren van gezondheidszorg
Sightseeing in prachtige stad
Dankbare patiënten en personeel

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Taungoo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Still working very hard in Taungoo

Many greetings from Myanmar. There is progress on the building site in Taungoo.

Lees meer

Ondanks de strijd wordt er toch gebouwd!

De strijd in Myanmar is nog steeds in volle gang. Maar de aannemer en zijn mannen hadden nog bouwmaterialen liggen waarmee ze toch gestaag doorwerken om het gebouw zo ver mogelijk af te krijgen.

Lees meer

Er zijn geen berichten.

De workshop in Taungoo is af en in gebruik!

Geweldig om te zien hoe het gebouw volledig af is en er al volop weer gewerkt wordt aan schoenen en protheses.

Lees meer

Feestelijke opening van de prothesewerkplaats in Taungoo

Live in een zoommeeting met mensen over de hele wereld werd de prothesewerkplaats in Taungoo geopend. Deze beelden zijn screenshots van deze meeting. Zo kunenn wij er ook een beetje bij zijn.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Je gaat bouwen in Taungoo, één van de oudste steden in het hart van Myanmar. Tijdens een wandeling door de stad kom je door de historische straatjes en loop je langs traditionele houten huizen op palen. In deze historische stad vind je meerdere kerken, kloosters en boeddhistische tempels.

In de 16e eeuw was Taungoo de hoofdstad van een onafhankelijk koninkrijk. In deze universiteitsstad zijn veel kerken, kloosters en een aantal boeddhistische tempels. Na een tijd van conflicten in Myanmar is het nu alweer jaren rustig in het land. Je zult nog wel de sporen van de oorlogen tegenkomen, zowel aan de gebouwen als in de verhalen die mensen je zullen vertellen.

In augustus is het tropisch warm in Taungoo. De regentijd is hier niet zo heftig als in andere delen van het land. Het tropische klimaat maakt de natuur prachtig. Je ziet de mooiste bloemen en planten en je zult versteld staan van de vogelgeluiden.

Say Say Phaw

7th Mile, Pyay Road
Yangon
Myanmar
+95 11 22 23 68

TLM Myanmar

The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking.

Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen.

Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

In Taungoo werkt TLM met een Disability Resource Centre (DRC), waar training en fysiotherapie wordt gegeven aan mensen met een beperking. Deze beperkingen zijn bijvoorbeeld een gevolg van verkeersongelukken, mijnen, suikerziekte of lepra. Daarnaast werkt TLM samen met de lokale gemeenschappen om bewustwording te creëren en meer rechten te krijgen voor mensen met een beperking. Daarnaast werkt TLM samen met de lokale gemeenschappen om bewustwording te creëren en meer rechten te krijgen voor mensen met een beperking.

Doelen:

 • Toegankelijke protheses of goede schoenen voor mensen met een beperking.
 • Professionele werkomgeving voor goed opgeleid personeel.
 • Verbeterde samenwerking tussen fysiotherapeuten en prothesemaker.