Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een revalidatiecentrum in Mawguyn

 • Kwaliteit is belangrijk in Myanmar
 • Alle hens aan dek op de bouwplaats
  Alle hens aan dek op de bouwplaats
 • Wil je mij leren kennen?
 • Je kijkt je ogen uit op de markt
 • Bouw aan aan maatschappij waarin iedereen mee kan doen
 • Even zwaaien
  Even zwaaien
Elkaar inspireren
Ontdek het deltagebied van Myanmar
Nieuwe kansen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan een revalidatiecentrum in Mawguyn, de delta van Myanmar. De gemeenschap heeft twee doelen met het nieuwe centrum. Ze willen fysiotherapie geven aan mensen met een beperking, en daarnaast bijles geven aan kinderen omdat de lessen niet voldoende zijn. Bouw jij mee aan een revalidatiecentrum voor een betere toekomst van de kinderen en mensen met een beperking in Mawguyn?

Voor wie?

De gemeenschap van Mawguyn is krachtig. Ze hebben hun kerk vijf keer moeten verhuizen omdat het land werd afgenomen door de regering, maar ook vijf keer opnieuw opgebouwd. Inmiddels hebben ze een locatie beschikbaar voor hun nieuwe plannen: fysiotherapie geven aan mensen met een beperking en ondersteunen met technische hulpmiddelen. Zij willen daarnaast bijlessen verzorgen voor de kinderen van de gemeenschap.

De bevolking straalt als ze over hun doel spreken: ‘We willen als kerk van betekenis zijn voor de mensen met een beperking en voor de kinderen. We willen hun toekomst verbeteren”. Bouw jij met hen mee?

Waar ga je dat doen?

Mawguyn ligt in de delta van Myanmar omringd door rivieren, bruggen en rijstvelden. Het gebied ligt afgelegen en de bevolking gebruikt boten voor transport van voedsel. De huizen zijn gemaakt van hout en bamboe. De bevolking leeft van visverkoop, kleine winkeltjes en ambacht. Werkeloosheid is een probleem in deze regio. De helft van de inwoners van Mawguyn is christen, de andere helft is boeddhistisch. Mawguyn heeft een tropisch klimaat en dat zorgt voor prachtige natuur.

Je zult een bijzondere cultuur ontdekken tijdens dit project. Na een tijd van conflicten in Myanmar is het nu alweer jaren rustig in het land. In de gebouwen en de verhalen die mensen je vertellen, kun je sporen van de oorlog ontdekken.

Waarom?

Kansen maken voor kinderen én voor mensen met een beperking. Bouw jij mee aan een revalidatiecentrum voor een betere toekomst in Mawguyn?

10-7 tot 30-7-2021bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 200 Visumtoeslag: 80 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

De gebouwen dragen bij aan de missie van partnerorganisatie TLMM. Jouw inzet draagt bij aan bewustwording en geeft mensen met een beperking de erkenning die ze verdienen. Tijdens dit project zul je samenwerken met de lokale kerk van Mawguyn. Zij zijn zeer enthousiast over hun doelstelling: een nieuw gebouw voor fysiotherapie voor mensen met een beperking en bijlessen voor de kinderen. De bevolking kijkt ernaar uit om je te ontmoeten, samen te eten en te sporten.

Je gaat ontdekken hoe de mensen in Myanmar leven en hoe dat is als je een beperking hebt. Daarnaast zul je bij de lokale kerk leeftijdsgenoten ontmoeten en culturele ervaringen uitwisselen. Een afgelegen gebied gaat open, je zult versteld staan van deze bijzondere regio in de delta van Myanmar.

Verandering

De bouw van het revalidatiecentrum zorgt voor nieuwe mogelijkheden in Mawguyn. Mensen met een beperking kunnen fysiotherapie en technische hulpmiddelen krijgen. Daarnaast zullen de kinderen extra lessen krijgen om hun schoolprestaties te verbeteren. Dit gebeurt in een veerkrachtige gemeenschap die hun kerk tot vijf keer toe opbouwde nadat de regering het gebied afnam.

Tijdens dit project werk je samen met partnerorganisatie TLMM. Deze organisatie werkt samen met de lokale gemeenschappen om bewustwording te creëren en meer rechten te krijgen voor mensen met een beperking

Doelen:        
-    Training en fysiotherapie voor mensen met een beperking
-    Extra leermogelijkheden voor de kinderen
-    Contacten aangaan door gesprek en samenwerken
-    Aandacht voor mensen met een beperking

Wat doe je nog meer?

Naast de bouw van het revalidatiecentrum zul je de bijzondere delta-omgeving van Myanmar leren kennen. Je zult versteld staan van dit afgelegen gebied dat opengaat. Bovendien zul je het dagelijkse leven en werken van de mensen in deze regio leren ontdekken.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • We verwachten jou!
  We verwachten jou!

TLM Myanmar

In Mawguyn is behoefte aan een revalidatiecentrum om fysiotherapie te geven aan mensen met een beperking. Het centrum biedt straks ook plek aan bijlessen voor de kinderen van Mawguyn zodat hun schoolprestaties verbeteren. In de delta van Myanmar bouwt World Servants samen met de bevolking en partnerorganisatie TLMM, aan een hoopvolle toekomst!

Say Say Phaw

2395,-

Toeslagen:

€280

10-7 tot 30-7-2021

Het verhaal van...

Job ging in 2017 mee met World Servants naar Myanmar. Hij vertelt over zijn ervaring die zijn blik compleet veranderde.

Lees verder