Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een revalidatiecentrum in Htan ta Pin

  • Bouwen aan verandering
    Bouwen aan verandering
Ervaar de cultuur van Myanmar
Gelijkheid
Leer-oefen-werkcentrum

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Vlak naast de kerk in Htan ta Pin bouw je mee aan een leer-oefen-werkcentrum. Dit centrum is het allereerste trainingscentrum in de regio, op initiatief van de kerkelijke gemeente. Bouw jij mee aan een toekomst waarin een beperking niet uitmaakt om mee te kunnen doen?

Voor wie?

De bevolking van Htan ta Pin wil graag mensen met een beperking training geven. Hierdoor krijgen zij de kans om deel uit te maken van de maatschappij. Ze leren hier vaardigheden die hen helpen zelfstandiger te zijn. Bouw jij mee aan onbeperkte toegang voor iedereen?

Waar ga je dat doen?

Htan ta Pin is een dorp op drie kwartier rijden vanaf de grote stad Taungoo. In het dorp wonen ongeveer 170 gezinnen. De kerkelijke gemeenschap heeft tien jaar gespaard voor de nieuwe kerk die in april 2020 geopend is. Nu zijn de mensen enthousiast geworden voor een nieuwe uitdaging. Het Grace-project van partnerorganisatie The Leprosy Mission Myanmar. De gemeente zo geïnspireerd dat zij de uitdaging aan willen gaan: mensen met een beperking hebben ontwikkelkansen nodig. Daarom moet er voor hen een onderwijs- en werkcentrum komen, vlak naast de kerk.

Het klimaat in Htan ta Pin is tropisch warm en de regentijd is hier veel milder dan in andere delen van het land. De planten en bomen zijn prachtig groen en de mooiste bloemen geven Htan ta Pin een schitterende uitstraling

Waarom?

Bouw mee aan gelijke kansen voor mensen met een beperking. Met een trainingscentrum in Htan ta Pin zijn zij klaar voor de toekomst.

2-8 tot 21-8-2021bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 200 Visumtoeslag: 80

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

De goed georganiseerde kerk is enthousiast geworden. Zij dromen van gelijke kansen voor mensen met en zonder een beperking. Nadat de oorlog in het gebied over is, is het gebied weer toegankelijk. De bewoners van Htan ta Pin zien er naar uit om jou te ontmoeten en samen te werken aan een mooie toekomst.

Verandering

In 2015 kwam er een einde aan de regionale oorlog in Htan ta Pin. Tijdens de oorlog hielp de bevolking vluchtelingen en willen zij zich blijven inzetten voor de ander. Nu is de omgeving weer vrij toegankelijk voor iedereen. De bevolking wil nu ook graag de mensen helpen die eerder werden vergeten. Door trainingen aan te bieden aan mensen met een beperking krijgen zij de kans om weer ergens te werken en onderdeel uit te maken van het dagelijkse leven in Myanmar. Het nieuwe trainingscentrum komt naast de nieuwe kerk. Hierdoor kan het gebouw op zondag ook worden gebruikt voor het jongerenprogramma en voor de band repetities voor de kerk.
Doelen:
-    (vak)trainingen en daarmee toekomst bieden aan mensen met een beperking
-    Erkenning en een maatschappelijke rol voor mensen met een beperking

Wat doe je nog meer?

Je zal praten over het leven, gedachten uitwisselen en de levensstijl ervaren. Help jij een dagje mee in de keuken of neem je een kijkje thuis bij de bewoners van Htan ta Pin?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


TLM Myanmar

In Htan ta Pin bouwen The Leprosy Mission Myanmar en World Servants met de lokale bevolking aan een toekomst voor mensen met een beperking. In dit nieuwe centrum leren zij vaardigheden om deel uit te kunnen maken van de maatschappij.

Say Say Phaw

2395,-

Toeslagen:

€280

2-8 tot 21-8-2021

Het verhaal van...

"Toen ik in 2009 voor het eerst op project ging, naar Egypte, zei ik tegen mezelf: 1 keer en nooit weer. Vorig jaar was Myanmar mijn 5e project."

Lees verder