Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

de leefomgeving van kinderen in een gezinshuis in De Glind

 • Jouw inzet maakt verschil
 • Dienstbaar toerist in eigen land
  Dienstbaar toerist in eigen land
 • Nieuwe creativiteit voor bijzondere mensen
 • Dichtbij op reis
  Dichtbij op reis
 • Bouw een feest
  Bouw een feest
 • Bouw jij mee?
 • Leer je eigen land kennen
  Leer je eigen land kennen
 • Sta klaar voor het onverwachte
  Sta klaar voor het onverwachte
 • Teamwork makes the dream work
 • Volop zinvol feest
  Volop zinvol feest
 • Bouw jij hier straks verandering?
 • Samen bouw je de mooiste ervaring
 • Bouwen aan dromen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Na een succesvol project in de zomer van 2021, ga je in 2022 aan de slag met klussen in het dorp die hard nodig zijn, zoals het aanpakken van het klompenpad en kluswerk bij het zwembad. De andere klussen worden samen met de mensen uit het dorp nog bepaald, zodat iedereen erbij betrokken is en jij bezig gaat met wat écht nodig is. Daarnaast doe je lekker met mee met de activiteiten in het dorp: je helpt mee met een kinderenprogramma, je gaat aan de slag op de Wijde Mantel: een prachtige locatie waar jongeren en kinderen met een meervoudige beperking worden opgevangen. En je zult je handen uit de mouwen steken op de Landouw: een locatie waar groente en fruit wordt geteeld met én voor de jongeren uit het dorp.

Voor wie?

In Jeugddorp De Glind krijgen uithuisgeplaatste kinderen de ruimte en de kans om op te groeien in gezin(shuis) en in een stimulerende omgeving. Ruim 120 kinderen en jongeren vinden een veilig thuis in de 28 gezinshuizen die verspreid staan over het dorp. Naast deze gezinshuizen zijn er ook gewone huizen en zitten er kinderen uit de omgeving op school. Daarmee is De Glind ook een gewoon dorp. Omdat er zoveel kinderen in het Jeugddorp wonen, zijn er veel mogelijkheden voor vrijetijd, onderwijs en (speel)voorzieningen in het dorp aanwezig en zijn er veel mogelijkheden voor een leerwerktraject voor de jongeren.

Waar ga je dat doen?

In het dorp De Glind, dat zo’n zeven kilometer ten westen van Barneveld ligt op de grens van de provincies Gelderland en Utrecht. Er wonen zo’n 600 mensen in het dorp. Het ligt in een prachtige landelijke omgeving tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe in. Het is een overzichtelijk dorp en alles is op loopafstand te bereiken.

Waarom?

Het project is nodig om de leefomgeving en voorzieningen in de Glind van een kwaliteitsimpuls te voorzien, wat helpt om de vele voorzieningen op lange termijn in stand te houden en optimaal te laten functioneren. Het vele werk wat hiervoor gedaan wordt, gebeurt veelal vrijwillig, dus jouw komst zal een enorme boost geven om het dorp weer meer aantrekkelijk te maken voor de jongeren die hier wonen. Het is een unieke kans om een bijdrage te leveren aan dit bijzondere dorp in Nederland, en om de jongeren te laten merken dat ze ertoe doen en van ze te leren hoe het is om in zo’n bijzonder dorp te wonen.

23-7 tot 5-8-2022bijdrage: 750

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Met jouw inzet kunnen de klussen die anders blijven liggen, worden opgepakt en breng je nieuw enthousiasme en energie in het dorp, zowel voor de mensen die er wonen als voor de vrijwilligers die nu enorm worden geholpen. Daarnaast is het voor de kinderen en jongeren, die hier wonen, een bemoediging dat je je dienstbaar wilt inzetten voor de ander. Dat geeft hun meer eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Wat doe je nog meer?

Naast bouwen en klussen help je mee met allerlei activiteiten die in het dorp worden georganiseerd voor de kinderen en jongeren, zoals knutselen, voetballen, kickboksen, schilderen en muziekles. En je kunt een kijkje nemen op de manege, in de soos en een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Nieuws

Er zijn nog geen updates. Meld je aan en ontvang een alert in je mail.


 • Roadtrip NL - deel 2

Corona

Wil jij graag mee met World Servants, maar maak je je toch nog zorgen over corona?

Meer info

750,-

23-7 tot 5-8-2022

Het verhaal van...

'Hoe kunnen we jongeren betrekken bij de kerk?' Dat was een vraag die predikant Peter Schormans uit Wijckel zichzelf stelde. Hij kwam met World Servants in aanraking en startte een groep. Hij schreef zelf een verhaal over zijn ervaringen.

Lees verderAlle ervaringsverhalen