Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

de leefomgeving van (ex) dak- en thuislozen in Utrecht

  • Klussen op eigen bodem
  • Ze hebben er zin in
  • Aan de slag
  • Goed overleg
  • Geen balk blijft gespaard
Rauwe kant van Utrecht
Een nieuw begin
Meelopen met een ex-dakloze

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met de cliënten van De Tussenvoorziening transformeer jij Het Zandpandje aan Het Zandpad tot een bruisende dagbestedingslocatie. We blazen dit kleine gebouw aan de Vecht nieuw leven in. We knappen de inboedel en omgeving op tot een fijne, warme omgeving voor talentontwikkeling. We breiden de bakkerij uit en pakken het pand van binnen en van buiten verder aan. 

Voor wie?

Je zet je in voor deelnemers en cliënten van De Tussenvoorziening. Zij kampen met meerdere problemen, zoals dakloosheid, verslaving, psychische problemen, een licht verstandelijke beperking en schulden. Hier krijgt iedereen de kans om mee te doen, ongeacht achtergrond of huidige situatie. Een doelgroep waar je misschien wel nooit zo dichtbij bent geweest. Jij maakt écht contact, loopt mee met een ex-dakloze door de stad, hoort bewogen levensverhalen en werkt samen bij één van de dagactiviteiten van de deelnemers. 

Waar ga je dat doen?

Je bent actief in Utrecht, een stad bekend om haar diversiteit. Utrecht herbergt niet alleen de Domtoren en grachten, maar kent ook een hoge concentratie aan daklozen en psychosociale problematieken. Het Zandpandje bevindt zich op een unieke locatie aan de Vecht, op de kruising van de wijken Overvecht, Ondiep en Zuilen. 

Waarom?

Ontmoet mensen in Utrecht die kampen met meervoudige problematieken. Bouw jij mee aan een bruisende plek voor ontmoeting en talentontwikkeling? 

21-7 tot 2-8-2025bijdrage: 0 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit project biedt jou de kans om dicht bij de armoede in Nederland te komen. Je werkt samen met de cliënten van De Tussenvoorziening, mensen die je normaal misschien niet zomaar ontmoet. Ook leer je jongeren en ouderen uit de LHBTI-gemeenschap kennen die niet meer thuis kunnen wonen. Werk samen met unieke individuen aan een inclusieve toekomst voor ons allemaal.

Verandering

Tot 2013 stond Het Zandpad in Utrecht bekend om haar vele ‘seksboten’, waar zo’n 143 prostituees dagelijks werkten. De gemeente heeft deze boten gesloten vanwege verdenking van mensenhandel. Inmiddels zijn alle boten verdwenen en wil De Tussenvoorziening Het Zandpad een nieuwe bestemming geven. Zij zijn in 2024 begonnen om Het Zandpandje, waar vroeger inloopspreekuren voor prostituees waren, om te toveren tot een gave dagbestedingslocatie. Hier kunnen (oud-)prostituees en cliënten van De Tussenvoorziening terecht voor een luisterend oor. Er is alle ruimte om talenten te ontwikkelen. Bij Het Zandpandje komen de drie wijken Overvecht, Ondiep en Zuilen samen. Daarom is deze locatie ook de perfecte plaats waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.
De Tussenvoorziening gelooft dat meedoen in de maatschappij het verschil maakt. Daarom krijgt elke cliënt de vraag wat hij leuk vindt, wat hem drijft en welke talenten hij heeft. En dat geldt ook voor jou als deelnemer. We dagen je uit om jouw eigen talenten en inbreng mee te nemen en te ontwikkelen. Met én voor de mensen in Utrecht.

Doelen:

  • Mensen ontwikkelen hun talenten.
  • Bezoekers voelen zich gezien.
  • Iedereen kan laagdrempelig een praatje komen maken.
  • Meer verbinding in de drie wijken.

Wat doe je nog meer?

De Tussenvoorziening daagt je uit om jouw talenten in te zetten. Waar ben jij goed in? Welke studie, sport, hobby of talenten neem jij mee? Organiseer een sportevenement met cliënten van De Tussenvoorziening, geef een creatieve workshop in Atelier Spat of loop mee met een Imago-voorlichter en verbeter het beeld van een ex-dakloze.


  • Roadtrip NL #4

Steek samen met De Tussenvoorziening in Utrecht je handen uit de mouwen. Het Zandpad stond bekend om haar seksboten. Jij kunt nu op deze plek het verschil maken door mee te bouwen aan een nieuwe dagbestedingslocatie voor mensen die uit uitdagende situaties komen.

Ook sociaal maatschappelijk

0,-

21-7 tot 2-8-2025

Het verhaal van...

Het gaat goed met de school in Lunga, waar World Servants in 2012 aan mee heeft gebouwd. Het aantal leerlingen groeit gestaag. Naast dat World Servants meebouwde aan klaslokalen, lerarenwoningen en latrines, helpt World Servants de gemeenschap ook om schoolmaaltijden te verzorgen. We helpen bijvoorbeeld met het trainen om het land goed te kunnen bewerken.

Lees verderAlle ervaringsverhalen