‘Ik voel me nu een Bob de Bouwer’

Gerlof vergeet dit nooit weer

‘Ik wilde altijd al graag iets kunnen betekenen voor anderen en dat kwam mooi samen met de projecten die World Servants in Nederland organiseert. Zo kwam ik in de provincie Gelderland terecht in De Glind. Eén ding kan ik al wel loslaten: het was een reis om nooit te vergeten!

Verandering

Het waren weken vol gezelligheid, vriendschappen opbouwen en met verbindende activiteiten als een vlottenrace, vossenjacht en het mooie Nederland verkennen. Het meest blijven mij de bewoners van De Wijde Mantel bij. Voor hen bouwden we aan verandering. Door alle activiteiten in en rond het gebouw kregen wij als groep ook steeds meer interactie met de bewoners, al was communiceren soms wat moeilijk door hun meervoudige beperking. Ik leerde tijdens een aantal bezoeken bewoner Mees kennen. In het begin begrepen we elkaar niet en voelde ik de barrière die ik in het dagelijks leven ervaar door mijn autisme. Ik merkte gaandeweg dat de barrière wegviel en we begonnen elkaar meer en meer te begrijpen. Ik voelde een verbinding met hem. Het was gelijk ook een leerproces. Niet alleen Mees daagde mij uit, maar ook de groep. Ze betrokken me aan alle kanten en gaven mij de ruimte om in gesprek te gaan. Elke dag merkte ik verandering.

Meedoen

Ik ben trots op mezelf dat ik de stap heb gemaakt om aan de reis mee te doen. Ik heb aan mezelf en anderen laten zien dat ik dit wel kan en ik ben echt blij dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt. Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven om actie te ondernemen en in gesprek te gaan met de ander. Ik ben nu een Bob de Bouwer die kan zeggen: kan ik het maken, nou en of!’

Aanmelden