Bouw van Twee klaslokalen voor kinderen in Kathmandu in 2022

 • Pak de tuktuk
  Pak de tuktuk
 • Ogen vol verhalen
  Ogen vol verhalen
 • Verfrissende (?) duik
  Verfrissende (?) duik
 • Welkom in Kathmandu
  Welkom in Kathmandu
 • Wachters op de bouwplaats
  Wachters op de bouwplaats
 • De schoolbus staat klaar
  De schoolbus staat klaar
 • Onderwijs = toekomst
  Onderwijs = toekomst
 • Vers Himalaya-water
  Vers Himalaya-water
 • Tempelplein
  Tempelplein
 • Badi-dorp
  Badi-dorp
 • Vergezichten
  Vergezichten
 • Kiekeboe!
  Kiekeboe!
Prachtige natuur
Gelijkwaardig onderwijs
Veiligheid voor kids

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kathmandu


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Stappen vooruit op de bouwplaats!

Ze zitten niet stil in Kathmandu: de voorbereidingen gaan gestaag verder en komende week gaat het dak erop.

Lees meer

Interview met Raju Sundas

Joost, setupmedewerker voor Nepal, in gesprek met brother Raju Sundas over het zomerproject in Nepal en over de impact van een nieuwe school. Volgens brother Raju: 'The most significant schoolbuilding ever build in this nation and even I can say in this planet"

Lees meer

NE122 | Op Nederlandse bodem

Ze zijn er weer! Nog even het laatste ritje en dan snel naar bed…

NE122 | Kinderfeest in volle gang

De groep sluit het kinderwerk af met een kinderfeest. De opkomst is reuze en hoofd schouders knie en teen zit er in Nepal al goed in!


Set-up team op bezoek in Kathmandu...

Vandaag begonnen aan de setup 2023. O.a. op de bouwplaats geweest. Wat een mooi resultaat; prachtige klaslokalen!

Lees meer

LHFN viert Children Annual day

Afgelopen maandag voerde onze partner Light House Foundation Nepal de jaarlijkse Children Annual Day. Hier werd oa gesminkt, een van de meiden had wel een hele mooie afbeelding op haar wang ;)

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Je gaat bouwen in een buitenwijk van de hoofdstad Kathmandu waar bijna een miljoen mensen wonen. In de gemeenschap leven veel mensen met verschillende religies en achtergronden. Het grootste deel van de bevolking leeft volgens het boeddhisme en hindoeïsme, waardoor er in de stad veel oude tempels te vinden zijn. Direct aan de rand van de stad is de natuur jungleachtig, begroeid met mooie oerwouden die vol zitten met verschillende exotische dieren.

Kathmandu is de indrukwekkende hoofdstad van Nepal dat aan de voet ligt van het Himalaya gebergte. Hierdoor is het toerisme een van de belangrijkste bronnen van inkomsten. In en rond Kathmandu liggen een aantal basiskampen om de Mount Everest te beklimmen.

De locatie waar de school gebouwd gaat worden ligt in een buitenwijk van Kathmandu die verder weg ligt van de dichtbevolkte stadse wijken. Hierdoor zijn er in deze wijk veel ouders op zoek zijn naar goede scholing voor hun kinderen.

Alex Sundas

Gokarneshwor Municipality 6
Kathmandu
Nepal
+977 14 91 68 24
lhfninfo@gmail.com

Light House Foundation Nepal

Light’s House Foundation Nepal (LHFN) zet zich isinds 2009 n voor met name Badi kinderen die door armoede, geweld, uitbuiting, mensenhandel, discriminatie, conflicten en natuurrampen buiten de samenleving zijn geplaatst. World Servants ondersteunt LHFN sinds 2021.


Lees hier meer over LHFN

In Nepal zijn er weinig scholen die focussen op kwaliteit en zijn de meeste overheidsscholen niet in het bezit van goede gebouwen. Privéscholen zijn er wel, maar voor de meeste mensen is dat onbetaalbaar. Ook het kastenstelstel speelt een grote rol, waarin de laagste kasten minder privileges hebben. Daardoor gaan veel kinderen vanuit de laagste kasten niet naar school. Partnerorganisatie Light’s House Foundation Nepal (LHFN) maakt voor deze kinderen christelijk onderwijs mogelijk. Eerst waren er slechts 100 leerlingen, maar inmiddels al bijna 700. De verwachting is dat dit aantal zal verdubbelen in een paar jaar tijd.

De overheid heeft de school nog niet erkend als officiële school. In de school ontbreken nog verschillende dingen. De huidige klaslokalen zijn te klein voor het aantal leerlingen. Door gebrek aan ruimte is er een ander gebouw gehuurd, op 150 meter afstand. De kinderen moeten voor dat gebouw een gevaarlijke weg oversteken. Daarnaast is er geen speeltuin, en het computerlokaal, de aula en de bibliotheek zijn dusdanig vervuild door schimmel dat ze niet meer gebruikt mogen worden. Er is geen ruimte voor een watertank en er is tekort aan toiletten. Nu de verhuurder van het terrein ook nog besloten heeft het terrein niet langer te verhuren aan LHFN, is het noodzakelijk dat er op korte termijn een nieuwe school gebouwd wordt die ook aan alle eisen voldoet.

Doelen

 • Kwalitatief goed onderwijs op gelijkwaardige basis, ongeacht kaste, huidskleur, ras, religie en economische achtergrond.
 • Een veilige haven voor de kinderen creëren die zich gewaardeerd en veilig voelen, waar ze vrienden hebben en een goede leeromgeving.
 • Persoonlijke ontwikkeling van de kinderen stimuleren door een gevarieerd lesrooster met zowel schoolse als naschoolse activiteiten.
 • Creëren van extra onderwijsruimte, zodat meer kinderen de kans krijgen om naar school te gaan.