Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een basisschool in Kathmandu

 • Pak de tuktuk
  Pak de tuktuk
 • Kiekeboe!
  Kiekeboe!
 • Onderwijs = toekomst
  Onderwijs = toekomst
 • Tempelplein
  Tempelplein
 • Vers Himalaya-water
  Vers Himalaya-water
 • Ogen vol verhalen
  Ogen vol verhalen
 • Welkom in Kathmandu
  Welkom in Kathmandu
 • Wachters op de bouwplaats
  Wachters op de bouwplaats
 • Badi-dorp
  Badi-dorp
 • Vergezichten
  Vergezichten
 • De schoolbus staat klaar
  De schoolbus staat klaar
 • Verfrissende (?) duik
  Verfrissende (?) duik
Himalaya
Gelijkwaardig onderwijs voor iedereen
Veilige plek voor kinderen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

World Servants bouwt samen met partnerorganisatie Light House Foundation Nepal (LHFN) mee aan klaslokalen als onderdeel van een compleet nieuwe school. Het is een groot meerjarig project, waarvan de eerste vier klaslokalen al in aanbouw zijn. Je gaat nog twee klaslokalen bouwen, zodat er uiteindelijk ruimte zal zijn voor alle kinderen inclusief de kinderen waar op de huidige school geen plek voor is. Draag jij ook een steentje bij om gelijkwaardigheid mogelijk te maken in een land waar dit niet gewoon is?

Voor wie?

Je gaat bouwen voor 700 leerlingen uit Kathmandu. Het grootste deel van deze kinderen is afkomstig van de Badi gemeenschap, een van de laagste kasten in het kastenstelsel in Nepal. Bouw jij mee aan een beter toekomstperspectief voor de kinderen in Kathmandu?

Waar ga je dat doen?

Je gaat bouwen in een van de rustigere stadswijken van de indrukwekkende hoofdstad Kathmandu in Nepal. In deze stad wonen bijna een miljoen mensen met allemaal verschillende religies en tradities. In Nepal lopen het hindoeïsme en het boeddhisme door elkaar heen. Oude tempels sieren de stad en monniken lopen in hun pij over straat. Toerisme is hier één van de belangrijkste bronnen van inkomsten. Vlakbij Kathmandu zijn basiskampen gelegen om onder andere de Mount Everest te beklimmen.

Waarom?

Jouw inzet zorgt ervoor dat kinderen uit de laagste kasten in Nepal les krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Zet jij je ook in voor een rechtvaardige wereld?

13-10 tot 28-10-2023bijdrage: 3250 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In Kathmandu bouw je mee aan verandering in een wereld waarin gelijkwaardigheid tot op de dag van vandaag niet als prioriteit wordt gezien. Met dit project geef je de kinderen in Kathmandu de mogelijkheid om samen en met gelijke kansen op te groeien. Kathmandu ligt aan de voet van het Himalayagebergte. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Mount Everest.

Verandering

In Nepal zijn er weinig scholen die focussen op kwaliteit. De meeste overheidsscholen hebben geen goede gebouwen. Privéscholen zijn er wel, maar voor de meeste mensen is dat onbetaalbaar. Daardoor gaan veel kinderen van minderbedeelde ouders niet naar school. Om tussen de overheidsscholen en privéscholen een brug te slaan, besloot Light House Foundation Nepal (LHFN) de Christian Community School (CCS) te stichten waar christelijk onderwijs wordt gegeven. Op de school is aandacht voor kwaliteit en iedereen is welkom ongeacht zijn of haar achtergrond. De school begon een paar jaar terug met slechts 100 leerlingen maar inmiddels zijn er 700 leerlingen! De verwachting is dat dit aantal zal verdubbelen in 3 à 4 jaar tijd.

In de huidige school ontbreken verschillende dingen. De gebouwen waar nu lesgegeven wordt, zijn gehuurd en de klassen zijn klein. Door gebrek aan ruimte is er een ander gebouw gehuurd, op 150 meter afstand. Hiervoor moeten de kinderen een drukke weg oversteken. Het computerlokaal, de aula en de bibliotheek zijn dusdanig vervuild door schimmel dat ze niet meer gebruikt mogen worden. Ook is er geen speeltuin, geen ruimte voor een watertank en een tekort aan toiletten. Nu de verhuurder van het terrein ook nog besloten heeft het terrein niet langer te verhuren aan LHFN, is het noodzakelijk dat er op korte termijn een nieuwe school gebouwd wordt die ook aan alle eisen voldoet.


Doelen:

 • Kwalitatief goed onderwijs op gelijkwaardige basis
 • Een veilige haven creëren waar de kinderen zich gewaardeerd voelen
 • Een goede leeromgeving voor de kinderen
 • Persoonlijke ontwikkeling van de kinderen stimuleren door een gevarieerd lesrooster met een aanbod van zowel schoolse als naschoolse activiteiten
 • Creëren van extra onderwijsruimte, zodat meer kinderen de kans krijgen om naar school te gaan

Wat doe je nog meer?

Wat dacht je van vroeg opstaan voor een zonsopgang met uitzicht op de Mount Everest of een hike door de jungle waarin je misschien wel apen, jaguars of tijgers tegenkomt? Ontmoet de vriendelijke Nepalese bevolking en proef de heerlijke curries na een middagwandeling door het oude mystieke centrum van Kathmandu met oude tempels en gebouwen.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Vijay bezoekt d ebouwplaats

Light House Foundation Nepal

De school in Kathmandu biedt 700 kinderen goed onderwijs en gelijke kansen. Dit project bouwt daarmee aan een rechtvaardige toekomst. Er is onvoldoende ruimte voor alle kinderen en World Servants gaat daarom samen met de lokale bevolking twee nieuwe klaslokalen bouwen.

Alex Sundas

1
2
3
4
5

3250,-

13-10 tot 28-10-2023