Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen voor een basisschool en middelbare school in Kathmandu

 • Steen voor steen
  Steen voor steen
 • Bouw tussen de rijst velden
  Bouw tussen de rijst velden
 • Ontdek de prachtige natuur
  Ontdek de prachtige natuur
 • Werk mee op het land
  Werk mee op het land
 • Geef hen een onvergetelijke tijd
  Geef hen een onvergetelijke tijd
 • Het gewone leven
  Het gewone leven
 • Leer meer over het land
  Leer meer over het land
 • Cultuur snuiven
  Cultuur snuiven
 • Even tot rust komen
  Even tot rust komen
Himalaya
Gelijkwaardig onderwijs voor iedereen
Tempels

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

World Servants bouwt samen met partnerorganisatie Light House Foundation Nepal mee aan klaslokalen. Die zijn deel van een compleet nieuw gebouw, dat meer dan 30 lokalen zal tellen. De leerlingen zitten nu in verschillende gehuurde gebouwen. Het is een groot, meerjarig project met als doel om duizend kinderen les te geven. Jullie gaan twee klaslokalen bouwen. Draag jij ook een steentje bij aan onderwijs voor Badi kinderen, zodat ze een betere toekomst kunnen creëren voor zowel henzelf als hun ouders?

Voor wie?

Op dit moment zitten er 545 leerlingen op Community Christian School in Kathmandu. Het grootste deel van deze kinderen is afkomstig van de Badi gemeenschap uit andere delen van het land. Dit is de laagste kaste in het kastenstelsel in Nepal. Zij worden ook wel het stof van Nepal genoemd, of ‘de onaanraakbaren onder de onaanraakbaren’. Hen wordt vaak de toegang tot scholen geweigerd. Door hun uitzichtloze situatie lopen kinderen een groot risico om ontvoerd, verkocht, verhandeld en geprostitueerd te worden. Op deze christelijke school wordt goede kwaliteit onderwijs geboden aan iedereen, ongeacht kaste, religie, of achtergrond. Bouw jij mee aan het doorbreken van de verdeeldheid die bestaat in de Nepalese samenleving?

Waar ga je dat doen?

De Christian Community School staat in een van de rustigere stadswijken van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Je verblijft in een van de ‘hostels’ van Light House Foundation Nepal, waar ook leerlingen van de school slapen. De stad wordt omringd door het imposante Himalaya gebergte. Ruim anderhalf miljoen mensen met verschillende religies en tradities wonen in de indrukwekkende hoofdstad. Oude tempels sieren de stad en monniken lopen in hun pij over straat, maar ook apen zijn te signaleren in het stadsbeeld. Hoewel Nepal een toeristische bestemming is, heeft het land nog te kampen met grote problemen. 

Waarom?

Bouw jij mee aan een goede school voor kinderen uit de laagste kaste in Nepal, zodat ze gerespecteerd worden in de samenleving?

27-7 tot 17-8-2024bijdrage: 2630 Tickettoeslag: 160 Visumtoeslag: 55 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In Kathmandu bouw je mee aan verandering in een land waarin gelijkwaardigheid nog steeds geen prioriteit krijgt. Met dit project geef je de kinderen van de Badi gemeenschap gelijke kansen. Je maakt van dichtbij mee wat dit betekent voor hen en hun families, die zo vaak de toegang tot scholen ontzegd worden en kinderen (vooral meisjes) kwijtraken aan mensenhandel en prostitutie. Dit doe je op een adembenemende plek: aan de voet van de Himalaya.

Verandering

Hoewel het kastensysteem in Nepal officieel is afgeschaft, zijn de gevolgen nog steeds merkbaar. De Badi is een lage kaste die achtergesteld worden in de samenleving. Ouders hebben soms zo weinig mogelijkheden dat vooral meisjes het risico lopen om verkocht of ontvoerd te worden en in prostitutie te belanden. Partner Light House Foundation Nepal vangt deze kinderen op bij Christian Community School. Samen bieden ze onderwijs, een veilig onderkomen en toekomstperspectief. Als de kinderen naar school kunnen en een beroep leren, zullen ze later drie generaties kunnen onderhouden: hun ouders, zichzelf en hun eigen kinderen. Hierdoor is er minder risico dat kinderen slachtoffer worden van mensenhandel. Bovendien draagt het bij aan respect, waardigheid en de positie van de Badi in een hopelijk meer gelijkwaardige samenleving. Er zijn al meerdere succesverhalen van leerlingen die na de middelbare school een beroep hebben geleerd en nu werkzaam zijn als advocaat, arts, of verpleegkundige.

Doelen:

 • Goed onderwijs mogelijk maken voor de Badi gemeenschap.
 • Risico verlagen dat Badi kinderen slachtoffer worden van mensenhandel.
 • Bijdragen aan een meer gelijkwaardige samenleving met respect voor de Badi.
 • Volwaardige carrièrekansen voor Badi kinderen.

Wat doe je nog meer?

Je krijgt een inkijkje in het leven van de Badi, met soms hartverscheurende verhalen. Er is gelegenheid om een paleis of tempel in Kathmandu te bezoeken. Geniet van de dans en muziek van de Badi, die bekend staan om hun muzikale talenten. Ga wandelen in de omgeving van Nagarkot, met schitterende vergezichten op het Himalaya gebergte.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


Light House Foundation Nepal

Lighthouse Foundation en World Servants bouwen aan nieuwe klaslokalen voor kinderen uit de Badi gemeenschap. Badi hebben weinig kans op goed onderwijs en lopen het risico om slachtoffer te worden van mensenhandel. Bouw samen aan een rechtvaardige toekomst voor Nepalese kinderen.

Alex Sundas

2630,-

Toeslagen:

€215

27-7 tot 17-8-2024