Nieuwe paspoorten na 9 maart tien jaar geldig

Geplaatst op 21 jan 2014 - 09:44

Een goede tip voor iedereen die dit jaar een nieuw paspoort moet aanvragen: als je dit na 9 maart aanstaande doet, is deze langer geldig. Op dit moment zijn paspoorten 5 jaar geldig, dit wordt 10 jaar. Het nieuwe paspoort is wel iets duurder. Informeer bij je gemeente hoeveel dit voor jou is. Let op: De deelnemers die naar een land reizen waar een visum voor nodig is, moeten wel zorgen dat ze hun nieuwe paspoort voor het voorbereidingsweekend in bezit hebben. Dan worden alle visa geregeld. Het gaat om: Ghana, Zambia, Sierra Leone en Cuba.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.