BO115 | Tadaaa! Verrassing...

Geplaatst op 9 aug 2020 - 20:38

De deelnemers in Bolivia konden hun ogen haast niet geloven... Is dat Marit, die vorige week onverwacht terug moest naar Nederland?!

De groep komt net uit de kerk als opeens iemand 'Marit' roept. Marit? Ja! Marit! 

Na het jaar van voorbereiding wilde Marit, ondanks alles, niets liever dan de laatste week van het project toch nog meemaken; bij haar vriendinnen en bij de groep met wie ze zo'n band had opgebouwd. En gelukkig bood de reisverzekering van World Servants die mogelijkheid. Dus voor de derde keer in twee weken stak Marit de oceaan over en kwam ze, zonder dat de groep daarvan wist, terug in Cotoca. Hoofdleider Tom (die er natuurlijk wel van wist...): 'de reacties waren masterlijk!' Marit: 'De surprise was groot!'.

Het is nu begin van de zondagmiddag in Bolivia, volop tijd dus om bij te praten. Morgen start de laatste bouwweek. Tom is van plan morgen ook weer groeten voor te lezen, dus als u nog een berichtje voor de groep hebt...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.