BO118 | Een Onbeperkt enerverend weekend

Geplaatst op 23 jul 2018 - 23:16

Soms zegt een plaatje meer dan duizend woorden. En soms is een belevenis niet te beschrijven. Daarom vat de Onbeperkt-groep het afgelopen weekend samen in een aftermovie. Kijk snel hoe ze als één team de bergen en watervallen van Samaipata bedwongen... 

Inmiddels zit er alweer bijna een bouwdag op, maar het is hoog tijd om jullie thuis bij te praten over het afgelopen weekend. Man man, het was me het weekendje wel. Maar laten we beginnen bij onze laatste werkdag voor het weekend. Jeffrey en Klaske organiseerden een sportdag voor de kinderen van Vida Nueva, het onderwijscentrum voor kinderen met een beperking. Er werd flink gerend en gespeeld op het basketbalveld naast de bouwplaats. Aansluitend verzorgden Esther G, Ruurd en Annet er een kinderprogramma. Volop feest dus voor de kids. En voor ons! Tegelijk schieten de muurtjes omhoog. We maken ons klaar voor het eerste deel van het stortwerk, dat uiteindelijk net na het weekend van start kon gaan. 

We staken het werk iets vroeger, om ons klaar te maken voor ons toeristische weekendje. Op naar de bergen, op naar Samaipata! Hoe dat precies was, ziet u in de aftermovie (credits Ruben). Korte samenvatting: klauteren, klimmen, vertrouwen, genieten, afzien, spartelen, natuur, teamspirit en uitdagingen. Het gaat, op wat ongemakken na, goed met ons en de band in de groep is echt onbeperkt.

Terwijl we (Ruben en Willem-Jan) dit bericht typen, komen er allemaal met beton besmeurde mensen terug van de bouwplaats. Clemens'rolstoel is definitief niet groen meer maar grijs. Vanmiddag zijn namelijk de de kolommen gestort. Er is net een groepje op bezoek geweest in het ziekenhuis (in 2015 gebouwd door World Servants) van El Torno. Mooi om te zien hoe dat gebouw het verschil maakt voor veel mensen. Vanmorgen viel het kinderprogramma in het water door een (onvoorziene...) vergaderdag van de docenten. Beetje apart, maar morgen weer een kans... De verf voor de plaquette is ingekocht, de bestellingen voor het grote slotdiner zijn verstuurd en de planning voor de laatste dagen ('an elephant in a matchbox') is gemaakt. We genieten!

Groeten uit El Torno van Ruben en Willem-Jan

 

Een persoonlijke groetje terug van elke deelnemer:

Debora: Hier gaat het goed. Ik denk dat ik hier maar blijf: héérlijk eten.. ;)

Anouk: We rijden nu tussen de bergen in prachtig Bolivia! Er wordt volop genoten en hard gewerkt. En, ze spelen hier ook bingo :)

Esther G: Ik heb het super naar mijn zin. Lichamelijk gaat het super. Ik mis jullie nog niet :)

Ruben: Zoveel lieve berichtjes van jullie! Ik mis je Maaike, hou van jou en ik heb heel veel zin om alle verhalen te vertellen! Frik. Spec.

Sandra: sorry mam ben al een keer verbrand, verder is het super! Bedankt voor de lieve berichtjes tot snel xoxo

Jeffrey: Gaat super hier erg aan het genieten!! Alvast gefeliciteerd pap. Zie jullie volgende week!

Maaike: lieve Floor, bedankt voor je lieve groetjes en mooie brieven. Het gaat goed maar ik mis je wel heel erg. Ik hou van je! Familie, vrienden en collega’s bedankt voor de leuke berichten!

Klaske: moarn! Alle tjentsjes sitte noch goed! Best genoach dus!! Oant moarn offuuuhh oare wieke!!

Esther K: leuk die groetjes van thuis :D gaat goed hier, heerlijk aan het genieten. Yke-jelmer en Ruth mis jullie, de rest ook wel haha. Tot over 7 daagjes!

Robin: ik ben zeker aan het werk ergens achter een muurtje! Verder alles goed en tot zaterdag, kunnen we dan nog dorsen?

Herjan: ik heb het hier enorm naar mijn zin! Volop genieten en lekker aan het werk, tot volgende week!

Ruurd: Het kooideurtje is nog dicht Rinske

Mirthe: Ik heb het hier erg naar mijn zin! Echt aan het genieten van het werk hier enz. , tot volgende week!

Clemens: Bedankt voor Alle groeten en support, Het gaat hurt super. De rest van de goep is tof. Ik kijk weer uit naar de Hollandse Boden en m'n familie. Groetjes Clemens

Wouter: @ Marit en Elin bedankt voor de Leuke groetjes. Hier gaat het goed. Tot Volgende week.

Astrid: Alles gaat goed hier, ik heb het erg naar mijn zin! De groetjes die ik krijg, doen mij goed! Tot snel, dikke tût Astrid

Annet: Lotte je bent echt een schat! kus Annet

Jalke: Het gaat hier echt super! Ik geniet van alle leuke en mooie dingen hier en natuurlijk ook van jullie lieve groetjes! @quinten ik heb heerlijk geslapen vannacht,jij? Ik ontzettend veel zin om je weer te zien!😊

Eva: dank voor de leuke groetjes! Ik ben vollopen aan het genieten en tot snel :)

Janneke: Lekker eten, lekker zweten, mooi weer, alles goed

Willem-Jan: Vida Feliz!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.