BO122 | De groep vermaakt zich goed

Geplaatst op 8 aug 2022 - 17:20

Vandaag is het tijd voor de volgende vijf om terug te keren naar Nederland. 

Het gaat goed met de groep in Bolivia. Gisteren zijn ze naar een kerk met meer dan 2000 mensen per dienst geweest, een hele bijzondere ervaring. Daarnaast heeft de groep de laatste GMG gedaan waarin ze hebben nagedacht over wat zij in Nederland kunnen met de ervaringen die ze tijdens dit project hebben opgedaan. Ook is de groep verhuisd naar een nieuw hotel vlak bij het vliegveld. In Santa Cruz werden voor vandaag en morgen namelijk stakingen afgekondigd (die overigens niks te maken hebben met de boerenprotesten van een paar dagen geleden) en op deze manier weten we zeker dat de groep op tijd op het vliegveld kan zijn voor hun vluchten. Het nieuwe hotel is een stuk luxer dan het vorige dus grote kans dat de groep weer een duik in het zwembad neemt, al regent het vandaag flink in Santa Cruz. Ook zijn de meegenomen spelletjes favoriet.

Vanochtend Boliviaanse tijd heeft de groep de weer vijf deelnemers uitgezwaaid. Zij zijn op dit moment op het vliegveld en vertrekken rond 18.10 Nederlandse tijd richting Madrid. Morgenochtend om 9.40 uur zullen zij op Schiphol aankomen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.