BO122 | Eerste groep kan eindelijk vertrekken

Geplaatst op 6 aug 2022 - 16:13

Twee dagen later dan normaal kunnen de eerste 8 deelnemers naar huis. Projectcoördinator Carlos zwaait ze uit!

Ze hebben er even op moeten wachten maar nu kunnen de eerste deelnemers toch in het vliegtuig naar Nederland vertrekken. Zij zullen morgenochtend en -middag in NL aankomen (groep wordt op Madrid gesplitst).

Gisteravond hebben ze al afscheid genomen van de groep, maar we kunnen ons voorstellen dat ook vanochtend nog wel wat traantjes zijn gevallen.

We wensen deze acht een hele goede reis naar huis en voor de groep die achterblijft nog een hele goede tijd in Bolivia.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.