BO215 | Laatste overstap

Geplaatst op 5 jul 2015 - 14:48

'Zuidlaren' is op Boliviaanse bodem. De tassen zitten inmiddels op of in de bus voor de laatste etappe: de busrit naar El Torno.

Hoofdleider Wilma van Groningen SMS't: "Hallo lieve mensen we zijn na een lange maar goede reis aangekomen in Bolivia. Alle bagage is meegekomen en de stemming zit er al goed in. Het is hier echt koud, tien graden maar. Bedankt voor jullie gebed! Ga zo door, liefs, Wilma."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.