BO217 | From Bolivia with love

Geplaatst op 19 aug 2017 - 16:57

Met glinsterende (maar kleine) oogjes en hoofden vol verhalen kwamen de Boliviagangers door de schuifdeuren van Aankomst 1 door.

Die ene vermiste tas hield de gemoederen nog wel even bezig, dus het thuisfront moest flink wachten. Nu op naar huis! Of de ogen open blijven onderweg is de vraag, maar het is zeker dat er veel te vertellen is!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.