BO218 | Kippenvel van zo'n ontvangst

Geplaatst op 30 jul 2018 - 20:36

Als een goed begin het halve werk is, zijn we al voor de helft klaar!

Wat een ontvangst hebben we gisteren mee mogen maken. Kippenvel kregen we er van. Bij aankomst stonden alle kinderen van de school ons op te wachten. We mochten in een stoet achter de muziek aan het kamp oplopen. Waar stoelen voor ons klaar stonden en het hele dorp was uitgelopen om ons met muziek, dans en heel veel toespraken te verwelkomen. En welkom dat voelen we ons. We zijn zo vaak bedankt terwijl we nog niets gebouwd hebben! Na het officiële gedeelte, met ook 3 volksliederen en het hijsen van de vlaggen wachtte ons een heerlijke lunch. Het wordt allemaal nog meer indrukwekkend als we horen dat men normaal op de zondagochtend op de markt staat. De zondagochtend is het moment om geld te verdienen voor de boeren uit ons dorp. Ze hebben dus tijd, energie en geld in ons ontvangst gestoken! 

Na de lunch konden we de hele middag met de kinderen van de school spelen. Sommige deelnemers wisten niet dat ze kinderen zo leuk vonden!

Nu is het maandagmiddag en de eerste steen is net gelegd! De ochtend is er vol enthousiasme gewerkte aan het klaarmaken van de bouwplaats en nu kan het metselen beginnen!

Ook is het kinderprogramma direct begonnen! We zijn dus direct goed gestart!

We zijn dankbaar voor de goede reis, het grandioze ontvangst, het heerlijke eten, het contact met de kinderen, het goede bouwweer en het onderlinge contact binnen de groep. We voelen ons gezegend!

Heel veel groeten en dikke knuffels namens een fantastische groep!

Ruben

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.