BO218 | Onvoorstelbare belevenissen!

Geplaatst op 7 aug 2018 - 20:01

Trotse en dankbare hoofdleider Ruben doet verslag van de afgelopen dagen, vol onvoorstelbare verrassingen. En daarbij: handgeschreven persoonlijke groeten van de groep!

Een uitgebreid verslag van afgelopen dagen lukt ons even niet. Bij deze wel een korte update met foto's.

Zaterdag: complete programma valt letterlijk in het water. We sluiten af met iets onwerkelijks en surrealistisch. We kijken op een scherm via beamer en laptop en met popcorn naar een film. Carlos bood ons dit aan ivm alle regen. 

Zondag: nog steeds regen. We houden onze eigen dienst. Zingen, bidden en praten samen. We denken na over ons 'levensdoel'. Mooie dienst die  door deelnemers en Carlijn is voorbereid. In de middag bereiden we ons voor op nog zo'n bijzonder moment. Om 16.15 vertrekken we om dit te gaan ervaren! De derby van Santa Cruz tussen Orientes en Blooming. Met 28 man gaan we gezellig in een busje. Lekker knus! Onderweg leren we het lied van Orientes en halen we hun Facebook pagina. In het stadion is het lang wachten maar de sfeer is super. Vooral bij de start. We dansen, schreeuwen en zwaaien met ballonnen. Tegelijk staan we in de rook van het groen witte vuurwerk. De wedstrijd zelf was wat teleurstellend 3-0 voor Blooming. De ervaring is echter onvergetelijk!

Maandag: door de regen worden alle festiviteiten verplaatst. Dus dat doen wij ook en we maken er een gewone werkdag van......toch? Niet helemaal, we sluiten de dag af met de parade van onze gemeenschap. In optocht lopen we door de wijk en aanschouwen we daarna 15 dansen uitgevoerd door kinderen van onze school. Annike mocht als professionele danseres in de jury!

Dinsdag: Vanochtend mochten we deelnemen aan de parade van El Torno. Nooit geweten dat onze groep zo keurig in gelid kon marcheren. Bijzonder was het! Vooral de complete fotoshoot die volgende op de parade.

En nu.....nu storten de kanjers even een paar kolommen en de rest doet corvee. Even goed en snel en daarna gaan we een mooi stuk langs de rivier wandelen.

Gezegend zijn we hier met al deze mooie en bijzondere activiteiten. We zijn Carlos en de gemeenschap van Puerto Rico dankbaar voor al deze ervaringen!

Een trotse en dankbare hoofdleider.

 

Persoonlijke groetjes

groeten terug doen kan via worldservants.nl/groeten

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.