BO218 | Sneakpreview in Puerto Rico

Geplaatst op 23 jul 2018 - 22:27

Een update voor de Bolivia- gangers die zondag zullen arriveren in Bolivia. De mensen zien uit naar de komst van de groep! 

Vandaag zijn een aantal mensen van de BO118- groep naar Puerto Rico geweest. Ze hebben samen met Carlos de laatste meeting met de gemeenschap gehad voordat de groep zondag arriveert. De mensen zien erg uit naar de komst van de groep. Fundament en bouwmaterialen liggen klaar. Carlos spreekt iedereen toe en vertelt wat er te wachten staat en georganiseerd moet worden.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.