BO222 | Een koude start!

Geplaatst op 10 aug 2022 - 08:52

Rond 04:30u. landden we in een koud Bolivia. Koud? Jazeker! Het was exact 11 graden bij aankomst; wel verfrissend na een gebroken nacht op 10 km. hoogte, maar anders dan we verwacht hadden.

Onder leiding van Carlos zijn we vanaf het vliegveld Santa Cruz door gescheurd! Reden hiervoor was dat de geplande stakingen weer in alle hevigheid los zouden barsten rond 08:00u. Omdat we vroeg landden, hadden we precies tijd genoeg om voor de stakingen uit Patuju nog te bereiken. Hier zijn we dus de hele dag geweest.

Door de stakingen geen uitgebreid welkomst comité, bouwvakkers of keukenteam op locatie, dus het was vandaag een heerlijke rustige dag waarin de een al een potje heeft gevoetbald met de lokale kids, de ander lekker een schoonheidsslaapje heeft gedaan en de volgende met Carlos op pad is geweest om whiteboardmarkers te kopen.

De klamboes hangen, de planningen zijn uitgeschreven en de eerste dagboekjes zijn gestart. We zijn klaar voor alles wat komen gaat!

Oja, wat wel echt anders was vandaag, was ons ontbijt om 09:00u. Geen broodjes, bacon of witte bonen in tomatensaus, maar soep van een varkenskop die 8 uur gegaard was, een echte Boliviaanse specialiteit! De een heeft twee borden gegeten, de ander heeft beleefd geproefd en vond een dergelijk ontbijt best spannend.
Kortom, we hebben al uitgebreid kennisgemaakt met de Boliviaanse keuken en we genieten!

Morgenochtend verwachten we een uitgebreide welkomstceremonie, de slingers zijn al  opgehangen. Bovenop deze festiviteiten is Heidy ook jarig; de taart, piñata en Spaanse verjaardagsliedjes zijn geregeld!

Tot de volgende update!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.